Fudbal

SUDIJSKA KOMISIJA ODGOVORILA CRVENOJ ZVEZDI: "Nema pozadinskih priča, zna se ko sudi večiti derbi u Humskoj"

Autor Nemanja Stanojčić

Srđan Jovanović sudiće večiti derbi u sredu poručuje predsednik Sudijske komisije Dejan Filipović.

Izvor: MN Press

Srđan Jovanović sudiće 171. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde u Humskoj. Tu odluku donela je Sudijska komisija i nema nameru da je promeni. Sa Marakane su poručili da "neće igrati ako meč bude sudio osvedočeni Partizanovac Jovanović". Na to je stigao i odgovor od strane Dejana Filipovića.

Prvi čovek Sudijske komisije objasnio je čime su se vodili prilikom donošenja odluke i praktično potvrdio da nikakvih promena neće biti. "Jovanović je do sada sudio tri derbija, delio je pravdu na vrhunskom nivou u momentima kada se rešavalo pitanje borbe za trofej i bez ikakve dileme je on naš najbolji arbitar. Želimo da svojim znanjem i iskustvom uveliča srpsku fudbalsku svetkovinu", rekao je Filipović za "Meridian sport".

Nije želeo previše da priča o saopštenju crveno-belih. "Ne postoje pozadinske priče niti bilo šta osim jednog cilja - da sve protekne u znaku fudbala bez problema i grešaka. Jednoglasno smo doneli odluku da Jovanović bude glavni sudija. Njegovi kvaliteti i karijera pokazuju zašto je izbor pao na njega", jasan je Filipović. Jovanoviću će pomagati Milan Mihajlović i Uroš Stojković, dok će iz VAR sobe asistirati Nemanja Petrović i Aleksandar Živković.

 BONUS VIDEO: