Zabrana!

"VEČITI DERBI" SE ODLAŽE ZBOG KOSOVA I METOHIJE! Ništa od fudbala - Partizan i Zvezda ne izlaze na teren!

Autor Dušan Ninković

Zbog proglašenog dana žalosti u Srbiji neće se igrati meč Partizana i Crvene zvezde u devetom kolu Superlige.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U devetom kolu Superlige Srbije, 27. septembra od 19:00 časova treba da se odigra "večiti derbi" - okršaj Partizana i Crvene zvezde, na stadionu u Humskoj! Dan pred meč sve je jasnije da se zbog situacije na Kosovu i Metohiji, gde su tokom nemira u Banjskoj život izgubila četvorica Srba, utakmica neće odigrati!

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena je trodnevna žalost, dok je Vlada Republika Srbije na vanrednoj sednici proglasila sredu za Dan žalosti na teritoriji cele zemlje! U skladu sa tim, očekuje se da celokupno deveto kolo Superlige Srbije bude pomereno za neki novi termin!

Podsećamo, duel Partizana i Crvene zvezde već je podigao mnogo bure, nakon što je u javnost isplivala informacija da će Srđan Jovanović kao najbolji srpski sudija deliti pravdu na 171. "večitom derbiju". Crvena zvezda je odmah saopštila da u tom slučaju neće igrati meč, a na izjavu predsednika kluba Svetozara Mijailovića reagovali su i čelnici Fudbalskog saveza Srbije.

Takođe, u uvertiri još jednog meča koji treba da bude praznik srpskog fudbala stiglo je saopštenje Grobara, koji će i na ovom meču nastaviti bojkot. To znači da neće ispuniti južnu tribinu svog stadiona ukoliko se meč bude igrao, a sve kao vid protesta protiv generalnog direktora Miloša Vazure.

BONUS VIDEO: