STRAŠNO

POZNATI FUDBALER IZ HOLANDIJE NAĐEN DROGIRAN U HOTELU: Nestao, tražili ga celu noć, pa poslat na lečenje

Autor Milutin Vujičić

Do pre godinu dana Daril Janmat se profesionalno bavio fudbalom.

Izvor: Profimedia

Bivši reprezentativac Holandije Daril Janmat (34) nalazi se na rehabilitaciji u Južnoafričkoj Republici, objavili su holandski mediji. Nedavno je otkriveno da nekadašnji fudbaler ima ozbiljne probleme sa alkohom i drogom, pa su prijatelji odlučili da ga prijave u kliniku za bolesti zavisnosti zbog toga što se stvar otela kontroli.

Nezvanično, Janmata su nedavno tražili celu noć po Sheveningenu jer je prijavljen njegov nestanak. Nestao je posle žurke i tek u zoru je pronađen i to na drugom kraju grada u jednom hotelu. Prema informacijama do kojih su došli mediji u Holandiji, nesrećni Janmat je u tom trenutku bio dezorijentisan i potpuno mokar, ali i pod uticajem alkohola i droge koju je tokom noći uneo u svoj krvotok.

Nekada vrlo dobri desni bek reprezentacije Holandije je posle toga poslat u Južnoafričku Republiku koja je postala već mesto u kome se Holanđani česte od bolesti zavisnosti, uz nadu da će i njemu pomoći da izađe na pravi put nakon nekoliko godina lutanja.

Podsetimo, Janmat je karijeru počeo u mlađim kategorijama Fejnorda, ali je preko Haga i Herenvena došao do prvog tima kluba iz Roterdama. Potom je igrao još u Engleskoj za Njukasl junajted, Votford i opet Hag u kome je završio karijeru 2022. godine. U dresu reprezentacije Holandije nastupio je 34 puta u periodu između 2012. i 2018. godine i ima bronzu sa Svetskog prvenstva iz Brazila 2014.

BONUS VIDEO: