Drugačije

RUS IZ SUPERLIGE PROMENIO REPREZENTACIJU! Stigao mu poziv, evo za koga će igrati od sada!

Autor Dušan Ninković

Krilni napadač IMT-a pristao je da promeni nacionalni tim još pre nekoliko meseci, a sada će i debitovati za reprezentaciju.

Izvor: Instagram/aleksandr_zuev10/printscreen

Pred klubovima koji se takmiče u Superligi Srbije ostaju još dva prvenstvena kola pred reprezentativnu pauzu u oktobru. Nacionalni timovi širom Evrope okupiće se u borbi za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Nemačkoj, a jedan zanimljiv poziv u nacionalni tim stiže i u Beograd! Ruski fudbaler Aleksandar Zujev (27) koji nosi dres IMT-a sa Novog Beograda pozvan je u reprezentaciju, ali Kazahstana.

Iako je tokom mlađih kategorija bio jedan od najtalentovanijih ruskih fudbalera i u pet uzrasta nacionalnog tima odigrao čak 69 mečeva i postigao 16 golova, Zujev je odlučio da promeni nacionalni tim. Krilni napadač je ranije ove godine prihvatio kazahstanski pasoš pošto je baš na teritoriji te zemlje rođen 1996. godine, a sada će postati i seniorski reprezentativac - nakon što mu je postalo jasno da u Rusiji nikada neće dobiti šansu.

Inače, Aleksandar Zujev je pre samo dve nedelje, kao poslednje pojačanje IMT-a pred zatvaranje prelaznog roka, stigao u srpski fudbal. U dosadašnjem delu karijere nosio je dres Spartaka iz Moskve, Krila Sovjetov, Rostova, Rubina iz Kazanja, Himkija i ponovo Krila Sovjetov, da bi iz Samare stigao u Beograd. U dosadašnjem toku sezone odigrao je tek 29 minuta za "Traktoriste" sa Novog Beograda, a nastupio je na mečevima protiv niškog i kragujevačkog Radničkog.

Davne 2013. godine Zujev je sa reprezentacijom Rusije osvojio Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina. Dve godine kasnije je na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 sa nacionalnim timom stigao do finala. Ipak, ta generacija ruskih fudbalera nije opravdala velika očekivanja javnosti, a Zujev nije uspeo da se približi dresu seniorskog tima.

BONUS VIDEO: