Pobeda!

SRBIN POBEDIO JANG BOJS PRED GOSTOVANJE ZVEZDI! Bolan poraz u prvenstvu, a čeka ih Liga šampiona!

Autor Dušan Ninković

Talentovani švajcarski fudbaler srpskog porekla Mihailo Stevanović bio je strelac za pobedu svog tima.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde još čekaju na prvu takmičarsku utakmicu nakon gostovanja Mančester sitiju u grupnoj fazi Lige šampiona, a navijači se polako spremaju za drugu rundu i domaći meč protiv Jang bojsa. Odlaganje utakmice protiv TSC-a zbog gustog rasporeda, pa promena termina "večitog derbija" zbog Dana žalosti u Srbiji dali su priliku fanovima crveno-belih da detaljnije isprate mečeve rivala i imali su šta da vide - Srbin je srušio Jang bojs u Švajcarskoj i pokazao Zvezdi kako to treba da izgleda!

U osmom kolu švajcarske Superlige Setn Galen je savladao Jang bojs (2:1), a pobedonosni gol postigao je Mihailo Stevanović (21) u 75. minutu. Švajcarski fudbaler srpskog porekla zatresao je mrežu za tri boda koja su njegovom timu omogućila da na tabeli pretekne Jang bojs i "ukrade" drugo mesto u plasmanu.

Stevanoviću je ovo bio debitantski gol u dresu novog kluba, ali i prvi u elitnom rangu švajcarskog fudbala, pošto je tokom leta stigao iz Bazela u kojem nije mogao da se nametne za ozbiljniju šansu. I ove sezone u Sent Galenu šansu dobija tek povremeno, pa je na četiri ligaška meča dobio ukupno 40 minuta, pre nego što je protiv Jang bojsa odigrao pola sata i postigao gol. Možda će to biti preporuka da centralni vezista dobije veću ulogu u nastavku sezone.

U svakom slučaju, Crvena zvezda će detaljno analizirati meč na kojem je postigao pogodak, u nadi da će pronaći slabe tačke švajcarskog tima, svog narednog evropskog protivnika. Pre tog okršaja Zvezdu čeka utakmica protiv Radničkog iz Niša u subotu od 18:05 i taj meč tim Baraka Bahara mora da dobije. Sa druge strane, Jang bojs će imati gostovanje Grashopersu pre nego što se uputi ka Beogradu. Meč Crvene zvezde i Jang bojsa, jedan od ključnih u borbi za evropsko proleće, igraće se 4. oktobra od 21 čas na stadionu Rajko Mitić.

BONUS VIDEO: