Veliki gest

POBEDA JE ZA NASTRADALU BRAĆU NA KOSOVU! Emotivna poruka kapitena Borca: "Misli i osećanja su uz njih!"

Autor Dušan Ninković

Fudbaleri Borca su pobedom u Širokom Brijegu (2:0) zaposeli vrh tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izvor: Tvitter/Screenshot/Milan Tegeltija

Fudbaleri Borca iz Banjaluke stigli su i do šeste pobede u nizu na početku nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Pogocima Jove Lukića i Damira Hrelje u prvih osam minuta zaostalog meča Banjalučani su naneli prvi poraz Širokom Brijegu (2:0), doadašnjem lideru na tabeli.

Nakon utakmice Srđan Grahovac, povratnik u redove Borca i kapiten Banjalučana, posvetio je pobedu nastradalim Srbima na Kosovu i Metohiji zbog kojih su crveno-plavi na "Pecari" oko ruku nosili crni flor. "Iskoristio bih ovu priliku da ovu pobedu posvetim našoj nastradaloj braći na Kosovu. Naše misli i osećanja su uz njihove porodice i neka im Bog podari mir", rekao je Grahovac, a prenio predsednik banjalučkog kluba Milan Tegeltija na svom Tviter (X) nalogu.

Prvi čovjek kluba sa Gradskog stadiona takođe je čestitao igračima Vinka Marinovića na trijumfu, istakavši da je Borac izbio na prvo mesto gde je Banjalučanima i mesto. "Čestitke našim igračima i stručnom štabu na odličnoj i hrabroj igri te novoj pobedi na gostovanju u Širokom Brijegu. Sa nova tri boda smo izbili na vrh tabele, gde nam je i mjesto. Odatle nemamo nameru da silazimo do kraja prvenstva. Aj Borac", napisao je Tegeltija.

Podsetimo, Vlada Republike Srpske proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog tragičnih dešavanja na Kosovu i Metohiji. Zastave na institucijama bile su spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za danas bile su prilagođene Danu žalosti.

Sa druge strane, zbog Dana žalosti koji je proglašen u Srbiji odložene su kompletne runde u Superligi i Prvoj ligi Srbije. Između ostalog nije odigran ni "večiti derbi" Partizana i Crvene zvezde, a navijači su umesto na stadionu zajednički prisustvovali paljenju sveća u hramu Svetog Save.

BONUS VIDEO: