Promena!

FSS SMENIO DEJANA FILIPOVIĆA!

Autor Dušan Ninković

Velika promena u vrhu Fdubalskog saveza Srbije, a na mesto predsednika komisije postavljen je Dejan Santrač.

Izvor: MN Press

Velike promene u Fudbalskom savez Srbije! Jedno od najbitnijih tela koje funkcioniše pod kontrolom FSS dobiće novog šefa, pošto je Dejan Filipović smenjen sa pozicije predsednika sudijske komisije, zvanično je potvrđeno. Odluka o promeni doneta je na sednici koja je održana u četvrtak, a na funkciju je postavljen nekadašnji arbitar Dejan Santrač. Pomagaće mu  Milan Jeremić, Aleksandar Vasić, Boško Jovanetić i Vladimir Nedeljković.

Od njega će se u narednom periodu očekivati da ispravi greške prethodnika, a u fudbalskim krugovima se upravo sudije kritikuju kao trenutno jedan od najslabijih delova čitave fudbalske organizacije. Na suđenje su se tokom uvodnim rundi novog prvenstva žalili gotovo svi učesnici Superlige, a situacija je postala alarmantna pred "večiti derbi" koji na kraju nije odigran zbog Dana žalosti.

Nakon što je do javnosti stigla informacija da će Srđan Jovanović biti delegiran za meč Partizana i Crvene zvezde u Humskoj, aktuelni šampion je istakao da taj meč neće igrati i da je "osvedočeni navijač Partizana" jedini arbitar čije su izuzeće tražili - Filipović je imao odgovor na to. Partizan se u tim trenucima nije oglašavao na temu sudija, ali je sportski direktor Ivica Kralj ranije u toku sezone dobio čak i šestomesečnu suspenziju zbog kritike na rad arbitara, sudijske komisije i Dejana Filipovića!

Momentalni smenu nedavno je zahtevao Radnički iz Niša, dok trener Javora Radovan Ćurčić nije mogao da se smiri nakon poraza svog tima od Vojvodine u Novom Sadu, kada su Ivanjičani izgubili bod golom sa bele tačke duboko u nadoknadi meča.

BONUS VIDEO: