Završeno!

SAVO MILOŠEVIĆ TREĆI SELEKTOR BIH ZA GODINU DANA! Dobio posao, a tek se čekaju PROMENE!

Autor Dušan Ninković

Milošević će na klupi "zmajeva" debitovati protiv Lihtenšajna, a čeka ga veliki izazovi.

Izvor: MN Press

Ono što je već nekoliko dana bilo jasno, sada je i zvanično - Savo Milošević novi je selektor Bosne i Hercegovine. Na sednici održanoj u petak Izvršni odbor FS BiH proslavljeni fudbaler iz Bijeljine imenovan je za selektora "zmajeva“, javljaju sarajevski mediji.

Milošević je postao treći selektor "zmajeva“ u poslednjih godinu dana, nakon što su tu funkciju obavljali Faruk Hadžibegić (četiri utakmice) i Meho Kodro (dve utakmice). Nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, a potom i Srbije biće ovo treći samostalni trenerski angažman, nakon što je vodio beogradski Partizan i ljubljansku Olimpiju.

Beogradske crno-bele vodio je od marta 2019. do septembra 2020. godina i sa njima osvojio trofej Kupa Srbije, nakon čega je vodio Olimpiju u kojoj se zadržao četiri meseca, od juna do oktobra 2021. Reprezentacija BIH sledeći meč kvalifikacija za EURO 2024 igra 13. oktobra u Lihtenštajnu i tada će Milošević debitovati na klupi "zmajeva".

Kako se već danima priča u fudbalskim krugovima po Bosni i Hercegovini, novi selektor je već odradio deo posla za tu utakmicu. U saradnji sa čelnicima FS BiH Milošević je sastavljao spisak za oktobarske mečeve kvalifikacija, koji je UEFA morala da dobije napismeno i pre njegovog imenovanja. Vremena za eksperimentisanje nije bilo, pa se Savo odmah bacio na posao, pre nego što je zvanično izabran za selektora.

Takođe, u tamošnjoj javnosti može se čuti kako Milošević počinje veoma zahtevan projekat koji za cilj ima korenite promene u nacionalnom timu. Jedno od rešenja za odbranu BiH mogao bi da bude kapiten Partizana Svetozar Marković, dok će Savo pokušati da obezbedi "pojačanja" i u vidu još nekoliko fudbalera rođenih i Bosni i Hercegovini ili poreklom iz te zemlje.

BONUS VIDEO: