Fudbal

KOPAJTE MI PO PROŠLOSTI KOLIKO HOĆETE, TO NEĆETE NAĆI! Savo Milošević: Ovo je bitno da kažem!

Autor Mladen Šolak

Savo Milošević poslao poruku nakon što je preuzeo reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Izvor: YouTUbe/FACE HD TV

Legendarni as srpskog fudbala Savo Milošević preuzeo je reprezentaciju BiH i od ove nedelje je zvanično njen selektor. Na promociji u prostorijama tamošnjeg saveza u Sarajevu, govorili su predsednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković, direktor "A" reprezentacije Zvjezdan Misimović i Milošević.

Miloševića su pojedini mediji u regionu, konkretno u Hrvatskoj, "dočekali" na tom mestu uz tekstove o tome da je rušio Slobodana Miloševića, ali da ga sada "slavi" i da potiče iz grada koji je "poznat po srpskim zločinima" (Bijeljine). Milošević je u izjavi koju mu uzimaju za zlo rekao da bi se danas "izvinio" Miloševiću, koga je aktivno rušio na političkim performansima zajedno sa članovima Otpora, kao i da je "revidirao" svoj stav o njemu. Ipak, manju pažnju je privukao nastavak te njegove izjave, u kojoj je rekao i "ništa se moje mišljenje nije promenilo za njegovu (Miloševićevu) nakaradnu politiku, za niz odluka kojima je urnisao Srbiju i srpski narod".

Bez obzira na sve, Milošević nije hteo da potpaljuje strasti, već je na sve to samo rekao da nema neprijatelje, da to znaju svi u regionu i da ne bi bio u Sarajevu, na promociji na mestu selektora.

"Ono što mogu odgovorno da kažem, a za šta imam dokaze, a svedok im je Bog. Stotine i hiljade ljudi na ovim prostorima koji me poznaju. Možete da kopate po mojoj prošlosti koliko hoćete, da izvlačite reči, zamenjujete teze, nećete naći zlo ni prema kome. Niti prema ijednom čoveku ovde, na ovim prostorima, niti bilo gde. Za ovo mi je Bog svedok, a isto tako i hiljade ljudi. To je što se tiče raznih insinuacija. Možete u mojoj prošlosti naći druge stvari, koje su opozitne mržnji i zlu, ali očigledno da te stvari nisu u fokusu i nikoga ne zanimaju, pa neću ni ja ovom prilikom da pričam. Ali ovo je bitno - ja nemam mržnju. Da imam prema bilo kome problem, a pričam konkretno o Bosni i Hercegovini, ja ovde ne bih bio. Ne bi me ubedoi bilo ko, tri-četiri miliona koliko živi u Bosni, bilo ko", rekao je Milošević.

Milošević će prvi put voditi tim Bosne i Hercegovine 13. oktobra, u meču kvalifikacija za EURO.

BONUS VIDEO: