Fudbal

STIGLE PRVE INFORMACIJE O POVREĐENOM GOLMANU! Ceo stadion PLAKAO dok ga je pratio - horor snimak udarca pred golom!

Autor Mladen Šolak

Užasna situacija na utakmici RKC - Ajaks bacila je fudbal u drugi plan.

Izvor: Profimedia

Potresne scene sa utakmice RKC - Ajaks obišle su svet! Čuvar mreže domaćeg tima Etjen Vasen ostao je da leži na terenu posle brutalnog duela sa napadačem gostiju Brajanom Brobejem. Mladi fudbaler Ajaksa velikom brzinom je utrčao u kazneni prostor i nogom udario u glavu golmana koji kao da je u trenutku ostao bez svesti. Toliko je bilo dramatično da su klupski lekari odmah prepoznali šta se dogodilo i u nekoliko sekundi se sjurili u šesnaesterac, da pomognu Vasenu.

Posle desetina minuta dramatičnih scena, tokom kojih je golman zastorima sakriven od pogleda navijača dok su mu lekari pomagali, on je transportovan u bolnicu. Fudbaleri, navijači, svi na stadionu uplakani su gledali kako odvoze hrabrog golmana (28), koji je i u tinejdžerskom dobu doživeo užasnu situaciju - napad nožem u jednoj prodavnici u kojoj je radio kao obezbeđenje.

Holandska novinarka Ivon van Bek tvrdi da je golman u svesnom stanju prebačen u bolnicu. "Fudbal je potpuno sporedna misao u ovoj situaciji, ovo je veliki šok. Nadam se da će uskoro biti bolje", navela je ona.

Naravno, utakmica RKC - Ajaks odmah je prekinuta nakon strašne situacije u završnici, u kojoj je Vasen doživeo brutalan udarac.

Ovo je holandski golman Etjen Vasen za koga se u subotu uveče mole svi: