SRAMOTA

NIKAD NE BISTE POGODILI KOJI KLUB JE NAJGORI U EVROPI! Nekada "skidali glave" velikanima, a sad njih skidaju navijači

Autor Milutin Vujičić

Malo ko je ovo mogao da pretpostavi uoči početka nove sezone u "ligama petice".

Izvor: Jonathan Moscrop, Profimedia/Jonathan Moscrop

Fudbalska prvenstva su u punom jeku, ali neki fudbaleri kao da su još na "godišnjem odmoru". Tako u "ligama petice" (Engleska, Francuska, Italija, Španija i Nemačka) ima još klubova koji nisu ostvarili nijednu pobedu, ali teško da biste pogodili koji je najgori među njima!

Statistika kaže da od 96 timova koji se takmiče u najjačim ligama sveta, samo jedan nije vodio ni u jednom trenutku u sezoni - i to je Lion. Slavni francuski klub, koji je dominirao početkom veka osvojivši sedam titula u Francuskoj, složio je i ovog leta vrlo jak tim, ali ništa u njemu ne funkcioniše tako da njihovi navijači polako gube strpljenje i već smo videli kako su ih "poređali" posle poraza od Pari Sen Žermena.


Lion zauzima poslednje mesto u šampionatu Francuske sa dva osvojena boda iz sedam utakmica, sa groznom gol-razlikom 3:13. Nešto malo bolji od njih je Klermon koji isto ima dva boda, ali je dao pet golova i makar je vodio u nekom trenutku ove sezone, za razliku od očajnog Liona.

U međuvremenu je na njihovu klupu seo slavni italijanski fudbaler Fabio Groso, ali ni sa njim se stvari nisu promenile preko noći tako da je Rems u nedelju slavio 2:0. 

Bez pobede u Premijer ligi su Bornmut, Barnli i Šefild junajted, u Nemačkoj su to Bohum, Keln i Majnc, u Italiji Udineze, Salertnitana i Kaljari, dok je u Španiji tek Almerija bez trijumfa. Videćemo ko će se prvi "obrisati" sa ovog neslavnog spiska na kome ne želi da završi.

BONUS VIDEO: