JASNA PORUKA

SRBIN ODBIO DA IGRA PROTIV "KOSOVA"! Principi iznad novca i uspeha: Kosovo je deo Srbije i uvek će biti!

Autor Milutin Vujičić

Srpski takmičar u e-fudbalu Marko Roksić nije hteo da igra protiv takmičara iz tzv. Kosova i tako je izgubio šansu za bolji rezultat na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Instagram/Roksic22/Screenshot

Marko Roksić ostvario je slab rezultat na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo u e-fudbalu zbog toga što nije želeo da igra protiv predstavnika tzv. Kosova. Popularni Roksa je svoju odluku obrazložio na Tviteru kazavši da mu je "čist obraz" ispred novca i takmičenja, posebno u osetljivom trenutku za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Posle dve godine tokom kojih sam uvek bio deo svih takmičenja u Evropi, juče nisam uspeo u tome. U takmičenjima koje organizuje E-sport u Evropi stavili su me u istu grupu sa Kosovom. Kosovo je deo Srbije i uvek će biti. Prvog dana sam bio savršen i imao sam skor 5-0, a onda...", napisao je bez ikakvog uvijanja Marko Roksić i potom dodao da posle svega što se dešavalo nije mogao da pristane na meč protiv takmičara iz "Kosova".


"Drugog dana takmičenja sam bio nervozan, trebalo je da odigram još dva meča da odem direktno u Rijad. Ceo dan sam razmišljao šta da radim protiv Kosova i pre toga sam izgubio protiv Mađarske. Nisam igrao, nije bilo koncentracije, ničega. Predao sam meč protiv Kosova i završio treći. U plej-ofu sam izgubio od Turske (gde sam razočaran zbog nepostojanja fer-pleja), ali to je igra. Ovde nema prijateljstava"
, napisao je Roksa u objašnjenju poraza od Moldavije gde ga sreća nije poslužila.

"Markova odluka je odraz njegove snažne lojalnosti i vrednosti koje oseća prema svojoj zemlji, kao i prioritizaciju nacionalnog ponosa iznad lične koristi i uspeha", napisao je između ostalog srpski takmičar u e-fudbalu.

Podsetimo, Marko Roksić je jedan od najboljih igrača e-fudbala u Evropi i prethodno je bio član Barselone, Rome i Arsenala, dok je takođe bio i prvak "starog kontinenta" u e-fudbalu.

BONUS VIDEO: