Fudbal

UKRAJINCI POBESNELI ZBOG MILORADA MAŽIĆA! Skandal u Evropi - UEFA izabrala Srbina, pa trpi UDARCE!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno jedan od najboljih evropskih sudija Milorad Mažić treba da kontroliše kolege na meču Lige šampiona.

Izvor: MN Press

Nekadašnji srpski sudija Milorad Mažić dobio je čast da bude kontrolor suđenja na meču Šahtjor - Antverpen u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona, ali... Ta odluka koju je UEFA donela nimalo se ne sviđa Ukrajincima, koji su jednog od najboljih evropskih sudija u prethodnioh desetak godina optužili da je Rus!

Mažić je od ove jeseni zaposlen u Fudbalskom savezu Rusije gde je predsednik Sudijske komisije. Na toj poziciji zadužen je za delegiranje arbitara u ruskoj Premijer ligi, kao i za sve ostale poslove koji imaju veze sa tamošnjim arbitrima. Ruske sudije, kao ni klubovi, ne učestvuju u evropskim takmičenjima zbog sankcija uvedenih toj zemlji, ali Milorad Mažić nije Rus, pa ga ništa ne sprečava da kontroliše suđenje slovenačkog sudije Radeta Obrenovića i njegovih saradnika.

Ipak, to se ne sviđa Šahtjoru, ali ni javnosti u Ukrajini. U tamošnjoj javnosti navodi se da je skandal što je Milorad Mažić pristao da zarađuje novac u "terorističkoj zemlji", a zatim i što je baš njima delegiran kao zaposleni Fudbalskog saveza Rusije. Čini se da je ova situacija mogla da prođe i bez incidenata, samo da je nekadašnjem srpskom sudiji dodeljen neki drugi meč u Ligi šampiona.

A ako smo kod Mažićevih kvalifikacija, teško da postoji neka bolja opcija za kontrolu suđenja u Ligi šampiona! Srpski sudija je svojevremeno delio pravdu na meču Nemačke i Portugala tokom Mundijala u Brazilu, zatim Realu i Atletiku u gradskom derbiju koji se igrao u okviru nokaut faze Lige šampiona, Superkup Evrope Reala i Sevilje, finale Lige šampiona Real Madrida i Liverpula, a trebalo je da bude i glavni arbitar na Mundijalu u Rusiji 2018. godine. Srpski tim sudija ostao je na turniru do samog kraja, ali zbog ulaska Hrvatske u finale nije delegiran za najbitniji meč karijera.

BONUS VIDEO: