Drži se!

TEŠKO POVREĐENI GOLMAN SE OGLASIO PRVI PUT! Horor povreda protiv Ajaksa, pa poruka saigračima!

Autor Marina Periškić

Posle teške povrede koju je dobio u toku utakmice, golman Etijen Vasen oglasio se na društvenim mrežama i otkrio u kakvom je stanju.

Izvor: Profimedia

Golman RKC Valvajka, Etijen Vasen teško je povređen na utakmici protivAjaksa u sedmom kolu holandske lige, kada je posle sudara sa napadačem Brajanom Brobijem ostao da leži nepomično na travi, dok nije došla hitna pomoć. Nekoliko dana posle incidenta oglasio se Vasen i zahvalio se svima na podršci.

"Dragi članovi kluba, kolege i navijači, pre svega bih želeo da se zahvalim medicinskom osoblju u Ajaksu i osoblju hitne pomoći na brzom i ispravnom postupanju. Vidim da mi podrška stiže sa svih strana. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji saosećaju sa mnom i mojom porodicom, izuzetno cenimo podršku", rekao je Vesen. U ponedeljak je imao kratak video poziv sa saigračima iz kluba, koji su na terenu odreagovali tako što su zastorima zaštitili golmana od kamera, da se ne bi videlo šta se dešava na terenu.

"Bilo je jako lepo opet ih sve videti. Prvo razdoblje mog oporavka sastoji se od odmora. Zbog toga neću moći da odgovorim na sve poruke u narednom periodu. Za sad je važno da se fokusiramo na utakmicu protiv Almere sitija sledeće subote. Kao članovi RKC hajde da pružimo ekipi veliku podršku. Imam puno poverenje u saigrače, oni će se sledeće subote boriti za pobedu! Vidimo se uskoro", zaključio je Vasen.

Podsetimo, na utakmici između Vaviljka i Ajaksa, Vasen je posle intervencije u 86. minutu ostao da leži na travi nakon sudara sa igračem protivničkog tima. Ajaks je imao prednost od 3:2 kada je Brobi dobio pas u prostor i krenuo je ka golu, međutim Vasen je istrčao i pokušao da skrati ugao. Tom prilikom došlo je do sudara dvojice fudbalera koji je na kraju loše završio po igrača Valvajka. Utakmica je zvanično prekinuta odmah nakon duela.

BONUS VIDEO:

Dušan Tadić pesma
Izvor: YouTube/Ajax Ventos