TRENER BOJSA

DA LI SU ŠVAJCARCI DOŠLI DA SE SVETE? OGLASIO SE TRENER! Evo šta je rekao nakon BIZARNOG haosa pred Zvezdu!

Autor Milutin Vujičić

Trener Jang Bojsa Rafael Viki komentarisao je i čudne natpise u švajcarskim medijima pred meč sa Crvenom zvezdom.

Izvor: Milan Rasic/© MN press, all rights reserved

Švajcarski mediji napravili su neočekivani haos pred meč Crvene zvezde i Jang Bojsa u drugom kolu Lige šampiona (sreda, 21.00) podsećajući na "burno slavlje igrača crveno-belih" posle prethodnog susreta 2019. godine. Tada su fudbaleri Zvezde slavili van stadiona sa navijačima, tako da su igrači Jang bojsa morali da se znatno duže zadrže u svlačionici dok ne bude potpuno bezbedno po njih, pa zbog toga navodno sada spremaju osvetu u Beogradu?!

Ako pitate sadašnjeg trenera Rafaela Vikija, to su sve koještarije, pošto se niko sem jednog fudbalera Jang Bojsa nije "uhvatio" za taj detalj i nije opterećen takvom vrstom osvete. Umesto toga, igrači švajcarskog prvaka žele da ostave dobar utisak i da dođu do prvih bodova u Ligi šampiona.

"Lično, ja 2019. godine nisam bio ovde. Ne mogu o tome mnogo da kažem. Ta utakmica nije relevantna za sutrašnju. Sigurno je dobro što su neki igrači doživeli ovaj teren, ali četiri godine u fudbalu su mnogo. Što se drugih stvari tiče, ja stvarno ne mogu da komentarišem 2019. godinu. Drago mi je što smo ovde, ovo je Liga šampiona, ući ćemo u utakmicu i hoćemo da pobedimo, to je naša ideja, ali to nije jednostavno nikada u Ligi šampiona. Imamo ambiciju i ona se sigurno ne menja", kazao je smireno trener švajcarskog kluba na današnjoj konferenciji za medije.

Rafael Viki je istakao da je pogledao mnogo utakmica Crvene zvezde i da je upoznat sa njenim kvalitetima, dodajući i da će njegov tim biti oslabljen neigranjem povređenog Kastriota. Ipak, istakao je da neće saopštiti igrače koji će u sredu istrčati na teren "Marakane" od prvog minuta....

"Pogledao sam različite utakmice Crvene zvezde iz lige i sa Mančester sitijem. Poznat nam je protivnik, znamo da je to odličan tim i veliki klub i zato znamo šta nas sutra čeka. Što se tiče te tradicije i istorije, između Jang Bojsa i klubova iz Beograda, nije mi to iskreno poznato, a nije ni odlučujuće za sutrašnju utakmicu", ocenio je Rafael Viki i osvrnuo se na bučnu podršku koju će Zvezda imati na svom stadionu.

"Za takve utakmice se vežba i trenira. Koga god da pitate da li hoće da igra pred tihim ili bučnim navijačima, reći će vam ovo drugo. Ne može ovakav stadion da bude tih, na nama je da preokrenemo tu atmosferu, da igramo sa mnogo vere, kao protiv Lajpciga. Videćemo da li ćemo uspeti da utišamo stadion sa 50.000 navijača".

BONUS VIDEO: