STARTNIH 11

OVO JE SASTAV CRVENE ZVEZDE ZA JANG BOJS: Bahar uigravao jedan tim celo leto, pa ODUSTAO u Ligi šampiona!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda bi u ovom sastavu trebalo da istrči na meč drugog kola Lige šampiona protiv Jang Bojsa.

Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Crvena zvezda nije oduševila tokom vikenda iako je slavila protiv Radničkog iz Niša (1:0), pa su se čuli čak i zvižduci sa tribina. To je bio znak treneru Baraku Baharu da njegov tim mora značajno da se popravi pred možda i najvažniju utakmicu grupne faze Lige šampiona protiv Jang Bojsa (sreda, 21.00), pošto je nakon prvog kola sve jasnije da će se ove dve ekipe pre svega boriti za treće, a možda jedna od njih i za drugo mesto.

Zato je sutrašnji meč na stadionu "Rajko Mitić" od neverovatnog značaja i zato je trener Barak Bahar u najavi današnje utakmice zračio optimizmom, najavljujući da već zna kojih 11 će istrčati od prvog minuta. A, da li je moguće pretpostaviti o kom timu se radi i da li će njime biti zadovoljni navijači?

Iako je bilo eksperimentisanja sa formacijom, Barak Bahar će ostati veran svojoj 3-4-1-2 koju je najčešće koristio ove sezone, ali će ipak biti određenih personalnih prilagođavanja, pošto su Superliga i Liga šampiona dva sveta. Zato odustaje od svoje ideje koju je gradio čitavo leto, kao i na "Etihadu". Na golu i odbrani ih neće biti, tako da se očekuje da Bahar među stative opet stavi Omrija Glazera, najboljeg igrača meča protiv Mančester sitija, dok će ponovo štopersku trojku ispred njega činiti Naser Điga, Aleksandar Dragović i Milan Rodić.

Najveća dilema bila je šta učiniti na mestu desnog beka, da li je vreme da Osman Bukari opet ode na "svoje mesto" ove sezone, ali je Bahar u ovom trenutku ipak bliži odluci da tu ponovo koristi Srđana Mijailovića. To će značiti da će na suprotnom boku biti Stefan Mitrović, dok će tandem na sredini terena činiti Hvang In Bom i Marko Stamenić.

Ispred njih očekuje se da deluje Mirko Ivanić, od koga se mnogo očekuje na ovoj utakmici, dok bi tandem napadača trebalo da čine Osman Bukari i Šerif Endiaje. Iako je bilo kritika na račun skupocenog napadača koji je došao iz Turske za četiri miliona evra, Bahar mu veruje i u ovom trenutku je ipak ispred Žan-Filip Krasoa koji je pao u formi, odnosno zbog energije koja nije obećavala trenutno je ipak na klupi. Ista stvar je i sa Piterom Olajnikom koji ne blista u poslednjih nekoliko nedelja.

Dakle, da rezimiramo, ovo je očekivani tim Zvezde za Jang Bojs: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Stamenić, Hvang, Mitrović - Ivanić - Endiaje i Bukari.

BONUS VIDEO: