Bravo!

ZVEZDA POBEDILA JANG BOJS U LIGI ŠAMPIONA! Plesalo dete od 16 godina, a Mijatović majstorijom rešio meč!

Autor Dušan Ninković

Najtalentovaniji fudbaleri Crvene zvezde ostvarili veoma važnu pobedu.

Izvor: Arenasport/printscreen

Mladi fudbaleri Crvene zvezde napravili su najbolju moguću uvertiru pred meč koji od 21:00 igraju njihove starije kolege - na stadionu Voždovca savladali su vršnjake koji nose dres Jang bojsa (2:1) i stigli do prvih bodova u tekućoj sezoni Lige šampiona za omladince! Golove za crveno-bele postigli su rezervista Novak Gojkov i prvotimac Jovan Mijatović, a Ugo Para je samo umanjio prednost srpskog tima u finišu susreta.

Pored dva pogotka u mreži švajcarskog tima Zvezda je propustila nekoliko dobrih prilika i ovo je bilo jedno sasvim korektno izdanje tima Nenada Milijaša. Osvojeni su prvi bodovi u Ligi šampiona, pa nakon dva kola grupne faze živi nada o evropskom proleću u društvu najtalentovanijih ekipa na kontinentu.

Što se tiče meča na Voždovcu, on je kasnio nešto više od pola sata, a zatim je bilo neizvesno sve do 73. minuta. Tada je Kosta Nedeljković na vreme podigao glavu i na drugoj stativi uočio Novaka Gojkova, koji je sa samo nekoliko metara pogodio praznu mrežu gostiju. Nije dugo trebalo Jovanu Mijatoviću da duplira prednost. Igrao se 86. minut kada je "otresao" štopera protivničke ekipe, zatim zalomio golmana i rutinski spakovao loptu u gol - pobeda je tada bila u šaci. Strepelo se u Beogradu nakon što je Para lepo pogodio sa oko 15 metara udaljenosti, ali gosti nisu imali snage za nešto više.

Meč mladih timova Crvene zvezde i Jang bojsa obeležilo je nekoliko fantastičnih poteza mladog Andrije Maksimovića i jedan strašan šut koji je završio na prečki. Njega su večeras gledali skauti velikih evropskih timova i imali su priliku da vide svašta - kako se dete igra sa tri godine starijim rivalima.

BONUS VIDEO: