Uživo

ZVEZDA DALA ČETIRI GOLA I JEDVA UZELA BOD! "Živa" je u Ligi šampiona, ali Jang Bojs OGOLIO MANE - mora bolje!

Crvena zvezda i Jang Bojs podelili su bodove u drugom kolu grupne faze Lige šampiona. Na kraju, 2:2 za prvi bod crveno-belih u ovoj sezoni, ali su svi očekivali i više.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je osvojila prvi bod u ovoj sezoni Lige šampiona, ali posle svega viđenog - moralo je i više od toga. U utakmici koju je morala da dobije ako želi u nastavak takmičenja, Zvezda je samo remizirala protiv Jang Bojsa 2:2 (1:0), a sve zbog vrlo slabog drugog poluvremena tokom kog je ispustila vođstvo i dozvolila Švajcarcima da se igraju pred njenim golom.

Kao i u Mančesteru, Zvezda je odigrala dobro prvo poluvreme i došla je u vođstvo u 35. minutu golom Šerifa Endiajea, nakon majstorije Osmana Bukarija, da bi već u nastavku počeli problemi. Ugrinić je u 48. minutu pobegao Stameniću i matirao Glazeru, da bi potom Điga odigrao rukom u 60. i Iten je postigao pogodak sa "kreča". Usledilo je još nekoliko šansi za Jang Bojs koje su proćerdali, da bi u 88. minutu Bukari postigao gol iz "mrtvog ugla" za izjednačenje.

U međuvremenu su Bukari i Šerif postigli po još jedan gol koji je poništen zbog opravdanog ofsajda, po veliku šansu su propuštali Katai i Olajinka, tako da je jasno da je moglo i moralo više iz ovog meča.

Dobra vest stigla je iz Lajpciga gde je Mančester siti slavio 3:1 protiv nemačkog predstavnika.

22:59

KRAJ!

Crvena zvezda i Jang Bojs remizirali su 2:2 u dramatičnoj utakmici na "Marakani", iako su crveno-beli imali nekoliko šansi u nadoknadi vremena.

22:57

90+5' - Mijailović!

Oppasan šut sa 18 metara, odskočila je lopta pred Račiopijem, ali je uhvatio.

22:53

Za to vreme Mančester siti završava posao protiv Lajpciga, pobedili su 3:1.

22:52

90' - Još sedam minuta!

Mnogo još vremena...

22:50

88' - GOOOOL! 2:2! BUKARI!

Majstorija Osmana Bukarija iz mrtvog ugla, prevario je sve na stadionu, pa i Račiopija. U njegov ugao je šutirao i iznenadio ga... Sve je sjajno video Kraso!

22:45

83' - Sreća za Zvezdu!

Novi napadač na terenu je promašio šansu sa sedam metara, skočio je između Đige i Dragovića... Za to vreme, Mančester siti je poveo u Lajpcigu preko Alvareza, sada je 2:1.

22:42

80' - Konačno i Kraso na terenu!

Najbolji igrač Crvene zvezde iz prva dva meseca ove sezone menja Krasoa.

22:40

78' - Katai!

Najveća šansa u drugom poluvremenu, poslao je Mijailović loptu sa desnog boka, probao je Katai glavom sa prve stative, ali je ipak bio zamalo neprecizan...

22:36

74' - Gužva!

Kamara, Mijailović i Dragović su dobili žute kartone, velika gužva na terenu zbog faula na polovini Crvene zvezde. Za to vreme Darijan Maleš izlazi, a menja ga Čaiva. Takođe, Itena menja Ganvula.

22:33

70' - Kakve dve šanse!

Prvo je Katai probao odmah po ulasku u igru posle kornera, a onda i Šerif koji je na drugoj stativi čak i podvučen. Sjajne odbrane Račiopija, zaustavio je nalet crveno-belih.

22:31

69' - Dve izmene!

U igru ulaze Aleksandar Katai i Vladimir Lučić, dok teren napuštaju Marko Stamenić i Stefan Mitrović.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

22:26

65' - Još dva žuta!

Prvo Maleš, a onda Bukari zbog nervoze.

22:25

Ulazi Olajinka!

Ušao je Piter Olajinka umesto Milana Rodića, što znači da će Crvena zvezda preći u formaciju sa trojicom štopera u zadnjoj liniji. Sada će Mijailović igrati uz Dragovića i Đigu, dok će Mitrović i Bukari na bokove.

22:22

61' - GOL! ITEN! 2:1!

Potpuni preokret Jang Bojsa, sada Švajcarci vode na "Marakani" posle greške Đige.

Izvor: TV Arena sport

22:21

60' - Penal za Jang Bojs!

Sudija je pogledao snimak i potvrdio da je Điga igrao rukom za penal.

22:21

59' - Điga je igrao rukom!

Gledaće se u VAR sobi da li je penal.

22:20

Evo i Novaka!

U međuvremenu je Hvang dobio žuti karton...

22:15

53' - GOOOL! OPET OFSAJD!

Treći put na meču Zvezda postiže gol i treći put je podignuta ofsajd zastavica, ali ovde zaista nije bilo dileme, Šerif je bio iza svih igrača Jang Bojsa.

22:14

53' - Opasno!

Garsija je probao sa ivice kazneno prostora posle dobrog skoka odbrane Crvene zvezde, ali srećom nije zahvatio loptu onako kako je želeo.

22:09

48' - Šok na Marakani!

Filip Ugrinić donosi izjednačenje Jang Bojsima posle loše procene igrača Crvene zvezde. Dobio je loptu Švajcarac u prostor, Stamenić nije uspeo da ga isprati, a Glazer da ga zaustavi...

Odmah potom još jedna odbrana Glazera, previše loš početak za crveno-bele!

22:08

46' - Bez promena na Marakani!

Nastavlja se meč, Crvena zvezda želi da nastavi ovako dobru igru protiv Jang Bojsa. Samo minut kasnije Amenda menja Benita...

22:07

Vraća se Lajpcig!

Izjednačili su odmah na startu drugog poluvremena protiv Mančester sitija preko Opende, sada je 1:1.

21:51

45+6' - GLAZER!

Fantastična odbrana Glazera, vrhunski je pročitao pokušaj Ugrinića i bacio se u levu stranu za majstoriju. Četvrta odbrana na meču za njega... Kraj prvog poluvremena, Zvezda vodi 1:0!

Izvor: MN Press

21:50

45+5' - Žuti za Ivanića!

Jak duel kraj leve aut-linije, "podigao" je Garsiju fudbaler Crvene zvezde i dobio žuti karton.

21:47

45+2' - GOOOL! NE, OFSAJD!

Mirko Ivanić je poslao loptu u prostor za Bukarija, igrač iz Gane je obišao čuvara mreže Jang Bojsa, ali opet ofsajd... Ovoga puta VAR tehnologija je potvrdila odluku sudije.

21:41

40' - Iten!

Velika opasnost za Zvezdu, Iten je na drugoj stativi skočio pored Rodića, ali nije to bila snažna lopta, hvata bez problema sjajni Glazer.

21:36

35' - GOOOOL!

Priznat je gol Šerifa Endiajea, Zvezda vodi!

Jasno je bilo da nije bilo ofsajda na sredini terena kada je lopta krenula ka Bukariju, odnosno tek kod dodavanja ka Šerifu nije bilo nikakve dileme.

21:35

35' - GOOOOL! OFSAJD?

Postigao je gol Šerif Endiaje nakon oštre lopte Osmana Bukarija na pet metara, a sudija svira ofsajd igrača iz Gane.

Izvor: Arena /Printscreen

21:34

Mančester siti je poveo protiv Lajpciga 1:0 u gostima golom Fodena u 25. minutu.

21:27

27' - Garsija!

Ostao je sam Garsija na 20 metara, dobio je Hvanga u duelu jedan na jedan, našao se u poziciji da šutira slabijom desnom nogom i kao da je malo iznenadio Glazera. Obišla je lopta sve u bloku i pošteno namučila golmana.

Izvor: MN Press

21:20

20' - Jao!

Dobra kontra Crvene zvezde, video je Bukari da Ivanić ima "livadu" pred sobom, pokušao je da mu doda loptu, ali fudbaler iz Bačkog Jarka loše prihvata loptu i ona odlazi do golmana Jang Bojsa.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

21:18

18' - Potpuno nepotrebno!

Šerif Endiaje dobija žuti karton za faul na sredini terena, čak ga i trener Barak Bahar gleda začuđeno.

21:15

15' - Igra se strpljivo!

Nakon početnih šansi, čini se da dva tima igraju dosta strpljivije, ne srljaju, svesni su da i jedan i drugi tim najviše preti u kontrama i zato ne žele da se "opeku".

21:06

6' - ŠERIF!

Odmah uzvraća Zvezda i ovo je mogao da bude gol, nakon ubačene lopte Hvanga probao je petom Šerif, ali fantastično brani Račopi! Uhvatio se za glavu napadač crveno-belih, nikako da razbije maler...

21:05

3' - Maleš!

Prva šansa na meču za Jang Bojs preko Maleša koji je sa 16 metara oprobao udarac, ali odlazi malo preko prečke. Glazer je dobro motrio, srećom lopta nije išla u okvir gola...

21:00

1' - Meč je počeo!

Crvena zvezda u prvom poluvremenu napada podno južno tribine, kao što i inače bira! Crvena zvezda će prema svemu sudeći igrati u formaciji 4-2-3-1.

20:58

Kakva koreografija!

20:57

Sjajna slika na tribinama!

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

20:52

I Novak je na tribinama!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković došao je da gleda Crvenu zvezdu u Ligi šampiona, a sa njim je i specijalni gost.

20:38

Atmosfera na "Marakani" pred meč

20:37

I poznati stigli na meč!

20:16

A tu je i mušema!

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

20:13

Pogled na Marakanu!

19:51

SASTAVI!

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Stamenić, Hvang, Mitrović - Ivanić - Endiaje i Bukari.

JANG BOJS: Rakiopi - Janko, Kamara, Benito, Garsija - Nijase, Ugrinić, Maleš - Montero, Elija i Iten.

Jedina dilema u ekipi Crvene zvezde je da li će igrači nastupiti u formaciji sa četvoricom ili trojicom u poslednjoj liniji. Ako su četvorica, u tom slučaju će Rodić biti levi bek, a Mijailović desni. U suprotnom, Mijailović će igrati desnog "krilnog beka", a Bukari će biti u napadu uz Endiajea.

Izvor: MN Press

19:46

Poslednja izjava Bahara pred meč!

"Nadamo se da ćemo igrati naš fudbal i da će nam naši navijači pomoći. Ne moram da govorim, znaju svi koliko je utakmica važna, imamo velika očekivanja. Da li je 14 dana pauze loša stvar? Reći ću vam posle meča... Što se tiče sastava, nemam dilemu", kazao je Barak Bahar.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

19:32

Švajcarci "udarili" na Zvezdu!

List iz Ciriha objavio je skandalozan tekst o Crvenoj zvezdi gde je sve stavio u prvi plan sem fudbala, pa su tako spomenute veze sa narko mafijom, Rusijom, pa Željko Ražnatović Arkan i brojne druge kontroverzne teme, uz podsećanje da crveno-beli "sve iritiraju".

Izvor: MN Press

18:55

Ko će igrati za Zvezdu?

Za sada nema naznaka da će Barak Bahar menjati nešto u odnosu na meč sa Sitijem, pa se očekuje sledeći sastav:

Ovo je očekivani tim Zvezde za Jang Bojs: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Stamenić, Hvang, Mitrović - Ivanić - Endiaje i Bukari.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

18:53

Pratiće i Nedović!

"Mislim da ću gledati danas posle treninga. Očekujem pobedu!", kazao je Nemanja Nedović na današnjem treningu košarkaša Crvene zvezde koji će u četvrtak igrati prvi meč u Evroligi ove sezone protiv Asvela (19.00).

18:47

Zvezda već pobedila!

Lepa vest uoči meča, omladinci Crvene zvezde savladali su vršnjake iz Jang Bojsa 2:0 golovima Novaka Gojkova i Jovana Mijatovića, pa je i to podstrek igračima Baraka Bahara pred večerašnji meč.

Izvor: Arenasport/printscreen

18:46

Dobro došli u MONDO live!

Crvena zvezda i Jang Bojs sastaju se večeras od 21 čas u drugom kolu grupne faze Lige šampiona. Srpski prvak će na krcatoj "Marakani" pokušati da dođe do prvih bodova u ovogodišnjem izdanju najelitnijeg fudbalskog takmičenja, gde i Švajcarci takođe žele da "obrišu nulu".

Podsetimo, Crvena zvezda je u prvom kolu Lige šampiona vodila protiv Mančester sitija i na kraju je doživela poraz 3:1, dok je Lajpcig istim rezultatom bio bolji od Jang Bojsa.

Izvor: Profimedia

Ukratko

  • Crvena zvezda - Jang Bojs 2:2 (1:0)
  • TABELA: Mančester siti 6, Lajpcig 3, Jang Bojs 1, Crvena zvezda 1.
učitaj još +