Fudbal

SPEKTAKL NA SEVERU "MARAKANE" - O OVOME ĆE PRIČATI EVROPA: Iza koreografije Delija stoje STRAŠNA priča i remek delo!

Autor Nikola Lalović

Navijači Crvene zvezde su Ligu šampiona u Beogradu dočekali sa jednim od najvećih remek dela u istoriji umetnosti na severnoj tribini!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je dočekala Jang Bojs na "Marakani", a pune tribine dočekale su tim iz Berna! Dok je Novak Đoković ulazio na stadion na severnoj tribini najvatreniji navijači crveno-belih su napravili šou! 

Istaknuta je koreografija inspirisana jednim od najvećih remek dela slikarstva ikada! Delije su podigle koreografiju na kojoj se videla slika holandskog slikara Vinsenta Van Goga "Zvezdana noć". Jasna je aluzije naziva te slike na veče u kome Crvena zvezda želi da osvoji bodove u Ligi šampiona! 

Ova slika je naslina a 1889. godine uljem na platnu, a slika prikazuje pogled na zvezdano nebo sa prozora malene sobe legendarnog slikara. Danas se ova slika nalazi u muzeju MOMA u Njujorku, Muzeju moderne umetnosti koji je jedan od najpoznatijih na svetu. A pogledajte kako to izgleda u izvedbi Delija: 

Vinsent van Gog je ovu sliku naslikao dok je bio u duševnoj bolnici nakon što je doživeo nervni slom u kome je sebi skoro odsekao levo uvo. Samo 13 meseci nakon što je naslikao ovo remek delo izvršio je samoubistvo. Pogledajte još jednom kako to izgleda na severu stadiona Crvene zvezde: 

Na meču smo videli pune tribine "Marakane", a naravno najpoznatiji posetilac bio je najbolji teniser u istoriji Novak Đoković. Nakon što je prošle sezone bio redovan na mečevima košarkaškog kluba sada je stigao da podrži i crveno-bele fudbalere. Pogledajte kako je on izgledao na "Marakani": 

BONUS VIDEO: