Fudbal

SITI GAZI U ZVEZDINOJ GRUPI, A PEP PRIČA O NOVOM BISERU: Ima 18 godina, igra na pet pozicija, nikad ovo nisam video!

Autor Marina Periškić

Pep Gvardiol otkrio je da je oduševljen neverovatnom igrom koju je pokazao mladi fudbaler Riko Luis na utakmici protiv Lajpcinga.

Izvor: Man City/Screenshot

Fudbaleri Mančester sitija u drugom kolu Lige šampiona savladao  je Lajpcing3:1 u gostima, iako nije igrao u svom najjačem sastavu. Sve pohvale trenera Pepa Gvardiole odneo je osamnaestogodišnji Riko Luis, koji je sjajnom partijom pokazao svoj kvalitet. Na sredini terena, zajedno sa Rodrijem, Lajpcing nije imao gotovo nikakve šanse da ozbiljnije zapreti rivalu i pokuša da dođe do rezultatskog  preokreta.

Kakav igrač. Neverovatan, izvanredan. Ima 18 godina, a može da igra na četiri, pet pozicija, ne plaši se, sjajan je u odbrani. Trener sam 15 godina, trenirao sam neverovatne igrače, ali ovo je najbolji sa kojim sa radio“, hvalio je fudbalera komplimente Gvardiola.

Luis je dete Mančester sitija, ponikao je u omladinskoj školi. Mladi fudbaler puni 19 godina u novembru, a produžio je ugovor sa klubom do 2028. godine. U debitantskoj sezoni Luis je odigrao 23 utakmice i pomogao timu da osvoji Premijer liga, FA kup i Liga šampiona. U martu je debitovao za mladu reprezentaciju Engleske u prijateljskom meču protiv Hrvatske.

BONUS VIDEO: