Promena!

VELJKO PAUNOVIĆ SE VRAĆA U EVROPU? Užasno počeli sezonu, pa se setili Srbina - radiće u Primeri!

Autor Dušan Ninković

Španski prvoligaš želi da u svoje redove dovede Veljka Paunovića, srpskog trenera.

Izvor: Profimedia

Srpski trener Veljko Paunović (46), nekadašnji selektor "orlića" i aktuelni šef stručnog štaba u Čivasu iz Gvadalahare mogao bi da napravi senzacionalan transfer u Evropu! Kako prenosi dobro obavešteni Fabricio Romano, za usluge osvajača Mundijalita 2015. godine zainteresovana je Almerija, čiji je dres nosio pre tačno deceniju i po!

Paunović u ugovoru ima izlaznu klauzulu koju bi Almerija volela da iskoristi, a baš u srpskom stručnjaku vide rešenje. Ukoliko bi do dogovora došlo, Veljko bi imao veoma težak zadatak da sa dna tabele izvuče ekipe koja je u prvih osam mečeva španskog prvenstva osvojila samo tri boda, bez ijedne pobede i uz čak 21 primljen gol!

Ipak, Veljko Paunović sigurno neće lako odbaciti opciju da se vrati u Evropu, nakon što već više od godinu dana sedi na klupi meksičkog tima. Prethodne sezone izmakla mu je titula sa Čivasom, a njegov klub trenutno nije u samom vrhu tabele. Sa druge strane, Španija je njemu izuzetno dobro poznata jer je veliki deo igračke karijere proveo u njenim klubovima. Nakon odlaska iz Partizana nastupao je za Atletiko Madrid, Marbelju, Majorku, Ovijedo, Tenerife, pa kratko za Hanover, opet u Španiji za Hetafe, ruski Rubin iz Kazanja, Almeriju i Partizan, pre nego što se u dresu Filadelfije penzionisao.

Kao trener predvodio je reprezentaciju Srbije u tri uzrasta, a zatim radio kao prvi trener Čikaga u MLS ligi, engleskog drugoligaša Redinga i Čivasa koji je velikan fudbala u Meksiku. Možda je sada pravo vreme za Primeru i veliku pozornicu u Evropi!

BONUS VIDEO: