Preokret!

"NISAM HTEO DUŠANA TADIĆA, IZGLEDA KAO BANKAR!" Ubedili ga, a Srbin postao najbolji potez kluba!

Autor Dušan Ninković

Napravio je pravi potez kada je angažovao kapitena Srbije, ali su morali da ga ubede u to.

Izvor: MN Press

Nakon problema koje je tokom leta imao sa Ajaksom kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić odlučio je da promeni sredinu. Pomalo neočekivano kao opcija pojavio se transfer u Fenerbahče, gde je srpski fudbaler ubrzo postao jedan od najbitnijih igrača tima! Ipak, moglo je sve da bude i potpuno drugačije, jer predsednik turskog velikana Ali Kodž nije želeo Tadića u timu!

Smatrao je Turčin da je dolazak iskusnog Edina Džeka dovoljan i da ne treba gomilati iskusne fudbalere u ekipi koja se bori da osvoji titulu, a možda i trofej u Konferencijskoj ligi. Ipak, sportski direktor Mario Blanko znao je kako da mu priđe i promeni mu stav - bilo je to tokom pripremnog perioda koji je Fenerbahče obavio u Sankt Peterburgu, gde je poražen od Crvene zvezde...

"Tadić nam nije bio u mislima, niti u planu sve dok jednog dana nisam krenuo s prijateljima da obiđem ekipu na pripremama u Rusiji. Prišao mi je direktor Mario Blanko i doslovce rekao 'Ukazala nam se šansa da dovedemo Tadića!' Tad sam pomislio i rekao mu da sam osetljiv na stare igrače, tim pre što smo već angažovali Edina Džeka koji ima 37 godina. Pitao sam da li nam je on baš potreban, zar nije bolje da dovedemo mlađeg i poletnijeg? Blanko mi je na to saopštio 'Dovodimo ličnost, ne samo fudbalera.' E tad me je ubedio. Pre puta u Rusiju odlučili smo da svratimo do Beograda, upoznali smo se i sreo sam momka koji mi je isprava ličio na bankara", ispričao je prvi čovek Fenerbahčea.

Ispostaviće se da je dolazak Dušana Tadića bio fantastičan potez Fenerbahčea, koji u takmičarskim mečevima ove sezone ima sve pobede! U domaćem prvenstvu su lideri sa maksimalnim učinkom nakon sedam kola, a Tadić je zabeležio gol i dve asistencije, uz gotovo svaki minut na terenu. U evropskim kvalifikacijama redom su pobeđivali Zimbru iz Kišinjeva, Maribor i Tvente, a zanimljivo je da su zabeležili svih šest pobeda u ta tri dvomeča. Prvi meč grupne faze Konferencijske lige protiv Nordsjelanda rešili su u svoju korist, a drugu utakmicu igraju na gostovanju Spartaku iz Trnave.

BONUS VIDEO: