Rasulo...

"IZVINJAVAM SE CELOJ HRVATSKOJ, ODLUČIĆU..." Potpuni haos u Dinamu iz Zagreba - trener odlazi posle 10 mečeva!

Autor Dušan Ninković

Šef stručnog štaba Sergej Jakirović mogao bi da napusti Dinamo iz Zagreba nakon bolnog poraza.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri zagrebačkog Dinama doživeli su jedan od najtežih poraza u čitavoj klupskoj istoriji - na gostovanju u Prištini od njih je bolji bio tim Balkani (2:0), šampion samoproglašenog "Kosova" i učesnik grupne faze Konferencijske lige. Šokantan ishod meča istog trenutka postao je glavna tema hrvatskih medija, a trener Sergej Jakirović morao je da se izvinjava čitavoj zemlji, pa čak i da najavi svoj odlazak sa klupe tima koji je preuzeo tek pre nekoliko nedelja!

Stvari u Dinamu već neko vreme ne funkcionišu sjajno, a drugi odlazak trenera u veoma kratkom roku bio bi dokaz da je klub u ogromnim problemima - i to se ne odnosi samo na rezultate. Sergej Jakirović "ukraden" je Rijeci sa kojom je bio sjajan u finišu prethodne sezone, a Zagreb bi mogao da napusti nakon samo 10 mečeva koje je vodio i tri izuzetno bolna poraza!

"Zaslužen poraz. Izvinjavam se celoj Hrvatskoj i navijačima. Preuzimam odgovornost. Imali smo to što imamo, probali smo izvući maksimum. Oni su bili puno bolji od nas. Ono što sam ja hteo da radimo, radili su oni nama. Ovo mi je najteži poraz u karijeri. Bruka, to treba priznati. Videćemo šta nosi sutrašnji dan. Želeli smo i mi da pobedimo, ali možda to nije bilo dovoljno. Odnosno, očigledno nije bilo dovoljno. Puno igrača treba da se zamisli. Treba se baciti na glavu, nikome nije zabranjeno driblati, dodavati... Bio bih lud kada bih to zabranio svojim igračima. Primili smo vrlo jeftin pogodak. Koliko smo god radili i analizirali, dogodilo se. Možemo do sutra pričati. Vreme je za neke druge igrače. Nedostajao je dobar ubačaj, morali smo ići puno oštrije. Probali smo sa izmenama, opteretiti ih, ali onda smo dobili drugi gol. Istra za tri dana i onda pauza? Treba prvo videti šta će se dogoditi sutra", rekao je u jednom dahu na konferenciji Sergej Jakirović, a njegova poslednja rečenica možda znači i prekid saradnje sa Dinamom!

Da je takva opcija sasvim realna moglo se čuti i iz njegovog drugog odgovora, kada je upitan da li su pojedini fudbaleri odigrali poslednji meč u dresu Dinama! "Ne znam da li je za mene ovo zadnja utakmica. Kad prespavam doneću odluku jer smatram da sam i ja odgovoran za ovo. Najgore je kad govoriš da te neko buši, ali kad izađeš na teren, onda se moraš zapitati zašto se to događa. Ovo je za mene najteži poraz. Ovo nema veze s vezom, ovo je bruka. Nezamislivo je ovo za mene", rekao je Jakirović, kojem je poraz u Prištini očigledno baš teško pao.

Tokom trenerske karijere Sergej Jakirović vodio je Sesvete, Goricu, Maribor, Zrinjski i Rijeku, odakle je stigao na "Maksimir" posle otkaza uručenog Igoru Bišćanu. Nekadašnji hrvatski reprezentativac označen je kao najveći krivac nakon eliminacije Zagrepčana od AEK-a iz Atine u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali se situacija u klubu nije drastično promenila nakon njegovog odlaska. Jakirović je izgubio plej-of za Ligu Evrope od Sparte iz Praga, veliki derbi protiv Hajduka u Splitu, a sada i evropski meč u Prištini.

BONUS VIDEO: