Fudbal

NIJE POMOGLO NI IZVINJENJE! Četiri fudbalera Pari Sen Žermena SUSPENDOVANA zbog vređanja navijača!

Autor Marina Periškić

Fudbaleri PSŽ-a kažnjeni su zbog vređanja navijača protivničke ekipe Olimpika iz Marseja.

Izvor: Profimedia

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Francuske kaznila je četiri igrača Pari Sen Žermena suspenzijom od jedne utakmice zbog uvredljivog skandiranja protivničkim navijačima Olimpika iz Marseja u domaćem prvenstvu. Iako su slavili 4:0, fudbaleri nisu mogli da se obuzdaju, pa će zbog toga snositi posledice.

Iako su sva četvorica igrča uputila izvinjenja, komisija je kaznila Usmana Dembelea, Ašrafa Hakimija, Randala Koloa Muanija i Levena Kurzavu, nakon što su snimljeni kako vređaju igrače Olimpika posle pobede, a utakmica je odigrana pre mesec dana. Klub je takođe kažnjen zatvaranjem jednog dela tribine na dve utakmice, nakon homofobnih uzvika na ručun protivničkih fudbalera.

Zbog sličnih neprijatnih situacija, francuski klubovi su već nekoliko puta kažnjavani novčano ili zatvranjem tribina, ali ovavkve scene ne prestajemo da gledamo u Ligi 1. Trenutno zakon u Francuskoj predviđa zatvorsku kaznu do godinu dana i novčanu od 45.000 evra za vređanje homoseksualaca u javnosti.

Posle utakmice na "Parku prinčeva" koja je odigrana pre četiri godine takođe između PSŽ i Marseja, francuska liga pokrenula je akcioni plan kojim je omogućila navijačima da prijave incidente kojima su svedočili. Trenutno PSŽ se nalazi na petom mestu La Lige sa osvojenih 12 bodova, a ekipa Olimpika iz Marseja zauzela je 12. mesto sa upisanih 9 poena.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: