Skandal!

UŽASNE SCENE IZ HOLANDIJE - OVAKO SU UHAPSILI SRPSKOG FUDBALERA! Dižu OPTUŽNICU protiv Raše Pankova?!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde Radovan Pankov priveden posle utakmice AZ Alkmar - Legija Varšava.

Izvor: Profimedia

Srpski fudbaler Radovan Pankov bio je žrtva policijske torture nakon utakmice koju je u okviru Konferencijske lige njegova Legija igrala protiv AZ Alkmara u Holandiji. Kako prenose poljski mediji, holandska policija upotrebila je prekomernu silu nakon što je zatvorila stadionske kapije i sprečila ostatak delegacije tima iz Varšave da uđe u klupski autobus i zaputi se ka hotelu. Tom prilikom udarce pendrekom dobio je čak i predsednik poljskog kluba, a Radovan Pankov i kapiten Žozue privedeni su u policijsku stanicu.

Njih dvojica izvučeni su iz autobusa u koji su se već spakovali, ali su samo nekoliko desetina minuta kasnije umesto u hotelu bili u policijskoj stanici. Pojedini poljski mediji navode da su dvojica fudbalera odvedeni sa lisicama na rukama, ali fotografije i snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama ne daju dovoljno uverljive dokaze o tome. Pogledajte trenutke privođenja:

Polsjki medij "TVP Sport" navodi da bi Žozue i Radovan Pankov mogli da budu optuženi za narušavanje javnog reda i napad na službeno lice! U tom slučaju ne bi se vratili u Varšavu sa ostatkom tima i pitanje je do kada bi ostali u pritvoru... Za njima je u policijsku stanicu otputovao tim menadžer Konrad Pašnjevski, koji u društvu klupskog advokata želi da se izbori za slobodu dvojcie fudbalera.

Po informacijama koje su ranije stizale, incidenti ispred stadiona AZ Alkmara nastali su kada je policija odlučila da zatvori kapije na stadionu iako nisu svi članovi delegacije Legije iz Varšave napustili stadion i ušli u autobus. Tom prilikom je u sukob sa policajcima ušao predsednik kluba Darijuš Mioduski koji je dobio udarce pendrecima u leđa, ali i jedan udarac u lice. Ovako je izgledalo hapšenje ispred stadiona:

BONUS VIDEO: