DRAMA

SRPSKI FUDBALER OSUMNJIČEN ZA TEŠKO KRIVIČNO DELO! Oglasila se tužiteljka o slučaju Pankov: Nije žrtva, upotrebio SILU!

Autor Milutin Vujičić

Srpski fudbaler Radovan Pankov i dalje je u pritvoru nakon nereda posle utakmice AZ - Legija, a sada se oglasila i tužiteljka.

Izvor: Profimedia

Srpski fudbaler Radovan Pankov priveden je u policijsku stanicu nakon haosa po završetku evropske utakmice između AZ-a i njegove Legije u Alkmaru, gde je osumnjičen za napad na službeno lice. Prema informacijama medija, Pankov i kapiten tima Žosue su ušli u fizički sukob sa obezbeđenjem, nakon čega ih je policija izvukla iz klupskog autobusa i odvela u pritvorsku jedinicu gde su saslušani.

Sada su se ovim povodom oglasili grad Alkmar, gradonačelnica Anja Šouten, šef policije Severne Holandije Hamit Karakus koji "lopticu prebacuju" u dvorište Legije i tvrde da su njihovi navijači krivi za sveopšti haos posle meča, dok je glavna tužiteljka Dinja van Botzeler objasnila odluku o pritvoru igračima kakva je nezapamćena.

"Odluka tužioca o pritvoru igračima nije olako prihvaćena i unapred je razgovarano na tu temu sa policijom. U pitanju su osobe osumnjičene za teška krivična dela za koje će tužlaštvo - kao i u svakom slučaju - pažljivo proceniti dalje mere. Poljski mediji su fudbalere prikazali kao žrtve interventne policije, ali to nije tačno. Silu su upotrebili igrači. Hapšenje je poslednja mera, policija to ne radi bez razloga, sigurno ne u slučaju igrača posle međunarodne utakmice", navodi se u današnjoj izjavi glavne tužiteljke u ovom postupku.

U međuvremenu se obratila i Legija koja je na vanrednoj konferenciji za medije saopštila da je Žosue saslušan, dok to i dalje čeka Radovan Pankov koji je još u pritvoru u Holandiji. U ceo proces uključila se i UEFA i svi se nadaju da će se ova neverovatna situacija što pre rešiti pozitivnim ishodom po fudbalere.

BONUS VIDEO: