Uživo

PARTIZAN NIKOME NE DA NA VRH SUPERLIGE! Osam pobeda u nizu - za PRVO MESTO pred pauzu!

Fudbaleri Partizana stigli do veoma važne pobede u 11. kolu Superlige i sačuvali vrh tabele.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana remizirali su u Bačkoj Topoli protiv TSC-a (3:3) u prvom kolu Superlige, davnog 29. jula... Od tada, tim Igora Duljaja ređa samo pobede u Superligi Srbije, a trijumf protiv Mladosti iz Lučana osmi je u nizu za aktuelnog lidera elitnog fudbalskog ranga. Do pobede u Humskoj crno-bele su vodili Bibars Natho i Gajas Zahid, koji su u drugom delu meča uspeli da slome otpor borbenog rivala.

Prvi deo susreta obeležila je stativa Mateuša Saldanje i još nekoliko solidnih prilika za Partizan, ali i fantastičan blok koji su postavili igrači Mladosti. Branili su se izuzetno, iako su veći deo tog dela igre proveli "u krilu" golmana Saše Stamenkovića. Bilo je to dovoljno da se na odmor ode bez postignutih golova.

U nastavku igre otpor gostiju iz Lučana slomio je Bibars Natho, koji je sa bele tačke pogodio za prednost Partizana. Zbog rata koji od jutros traje između jedinica Hamasa i Izraela vezni fudbaler nije slavio već je zaplakao na stadionu u Humskoj, samo nekoliko sekundi nakon što je zatresao mrežu. Pobedu Partizana potvrdio je Zahid, a crno-beli su sada ubedljivi na vrhu tabele.

Partizan ima pet bodova i utakmicu više od TSC-a, dok je razlika u odnosu na Crvenu zvezdu još ubedljivija. Najvećem rivalu tim Igora Duljaja beži čak sedam bodova, a Zvezda ima priliku da se približi nakon meča u Kragujevcu (nedelja, 15:00).

20:30

Izjave!

"Naravno da je moglo bolje. Prvi deo smo uspevali da odbranimo sve napade Partizana, i u drugi deo smo ušli sa istom idejom, da brzim napadima ugrozimo gol. Došao je penal iz naše greške, drugi gol nakon izgubljene lopte... Čestitam igračima Partizana", rekao je trener Mladosti Savić.

"Čestitam kolegi na fer i korektnoj igri. Hrabar potez da ubaci u igru dvas izuzetno mlada igrača, to treba srpskom fudbalu. Nama je bilo teško da probijemo blok. Uspeli smo da dođemo do gola koji je otvorio igru. Čestitam mojim igračima. Hvala i divnoj publici. Sada ide pauza 14 dana da se igrači odmore i prva naredna je najbitnija - Spartak iz Subotice. Ja sam uvek za mlade igrače, ali je teško i rezultat i mladi igrače. Imamo reprezentativca kojeg smo trpeli. Važno je da ih polako ubacimo u tim. Najvažnije je da se pišu tri boda", ispričao je nakon meča trener Partizana Duljaj.

20:24

KRAJ MEČA - 2:0!

Golovima Bibarsa Natha koji je zaplakao zbog pogotka i Gajsa Zahida, Partizan je savladao Mladost iz Lučana i odbranio prvo mesto na tabeli Superlige pred oktobarsku pauzu u elitnom rangu srpskog fudbala. Pogledajte detalje sa meča:

20:20

90. minut - Još 3 minuta!

Blizu je kraj meča u Humskoj!

20:15

Gol Zahida!

Ovako je Gajas Zahid duplirao prednost domaćina u Humskoj:

Partizan - Mladost 2:0, Zahid
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:05

Gol Natha!

Ovako je pogodio izraelski fudbaler:

Partizan - Mladost 1:0, Natho
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:59

69. minut - GOL, Zahid!

Rastrčao se Partizan nakon prvog postignutog gola, a ova akcija Saldanje i Zahida bila je previše dobra za Mladost. Kombinovala su letnja pojačanja crno-belih, a Gajas je imao vremena i da predribla Stamenkovića pre nego što je pogodio praznu mrežu.

19:48

58. minut - GOL, Natho!

Izraelski fudbaler Bibars Natho nije imao problema, golmana Sašu Stamenkovića poslao je u jednu, a loptu u drugu stranu. 

Izvor: MN Press

19:47

57. minut - PENAL!

Partizan će sa bele tačke moći da povede! Kapiten gostiju Milošević faulirao je Zahida u kaznenom prostoru.

19:46

55. minut - Ofsajd, ali...

Pobegao je Eze po levoj strani, ali bio je u nedozvoljenoj poziciji na samom začetku akcije. U nastavku je Mladost imala najbolju priliku na meču, ali udarac Veličkovića iz dobre pozicije odlazi daleko preko gola.

19:41

50. minut - Kao i u prvom delu!

Ponovo je na delu pritisak Partizana, ali i dalje nema gola, pa čak ni prave šanse da se mreža zatrese. Ipak, svi igrači domaćeg tima su na polovini terena Mladosti.

19:35

46. minut - Nastavljamo!

Pratimo drugi deo meča između Partizana i Mladosti iz Lučana!

19:20

POLUVREME - 0:0!

Videli smo veliku šansu Partizana na početku i veliku šansu Mladosti na kraju prvog dela meča, a crno-beli su nekoliko puta ozbiljno pripretili i između ta dva pokušaja. Ipak, prvi deo meča mogao je da bude i sadržajniji - više se očekivalo od lidera Superlige. 

Izvor: MN Press

19:18

45. minut - Prilika!

Dobru šansu imala je Mladost iz Lučana, pošto je Aleksandar Varjačić slobodnjakom sa nešto više od 20 metara ozbiljno zabrinuo sve navijače u Humskoj. Ipak, njegov udarac otišao je pored gola.

19:09

37. minut - Propušta šanse Partizan!

Stalno su crno-beli oko kaznenog prostora, napadaju sa velikim brojem fudbalera, ali nema mnogo zicera. Konstantno nešto fali ekipi Igora Duljaja kako bi po prvi put zatresla mrežu Mladosti iz Lučana. 

Izvor: MN Press

19:02

30. minut - Antić!

Dugo je trajala akcija Partizana, a na kraju je udarac oprobao levi bek Nikola Antić. Imao je dovoljno vremena da se namesti i šutne, ali nije bio precizan, lopta je otišla pored gola.

18:56

23. minut - Igra i Mladost!

Dugo su čekali gosti iz Lučana da se pojavi situacija iz koje mogu da zaprete, ali sada je utisak da su se oslobodili pritiska. Preživeli su prvi deo meča, pa preko Ezea i Udovičića zapretili, ali nije bilo posla za Jovanovića.

18:49

16. minut - Opsada!

Fudbaleri Partizana napadaju svim snagama, a posle prekida u kaznenom prostoru budu gotovo svi igrači crno-belih. U ovim trenucima deluje da je samo pitanje kada će odbrana Mladosti iz Lučana prvi put kapitulirati.

18:43

10. minut - Žuti karton!

Vezni fudbaler Donald Mols, nekadašnji fudbaler Borca iz Banjaluke i Kolubare iz Lazarevca, opomenut je već u 10. minutu meča zbog grubog starta nad bibarsom Nathom. Izraelac je ostao da leži na travi, a tek ćemo videti koliko je ozbiljna povreda koju je zaradio.

18:38

5. minut - STATIVA!

Mateuš Saldanja propušta najbolju priliku u dosadašnjem delu meča. Imao je dobru priliku za udarac levom nogom, ali u padu nije sjajno zahvatio loptu i pogodio je samo stativu.

18:33

1. minut - Meč je počeo!

Pratimo meč iz Humske, gde lider Superlige Partizan igra protiv Mladosti iz Lučana!

18:25

Prethodne sezone - 9:0!

Fudbaleri Partizana bili su izuzetno ubedljivi protiv Maldosti iz Lučana u prethodnoj sezoni Superlige. Na meču koji je odigran u Humskoj u septembru 2022. godine bilo je 6:0 (Gomeš 3x, Vujačić, Baždar, Lutovac), a u maertu 2023. godine u Lučanima bilo je 3:0 (Marković, Menig, Natho).

18:15

Rezervisti!

Partizan: Stevanović, Baždar, Filipović, Menig, Nikolić, Saničanin, Šćekić, Šehović, Severina, Stjepanović, Trifunović

Mladost: Samčović, Divac, Dognimani, Maksimović, Mirić, Radivojević, F. Žunić, N. Žunić

18:10

SASTAVI!

Partizan: Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Belić, Kanute - Zahid, Natho, Kalulu - Saldanja

Mladost: Stamenković - Varjačić, Milošević, Leković, Joksimović, Udovičić - Tumbasević, Mols, Veličković - Eze, Sremčević

18:00

Službena lica!

Za pravdu će u Humskoj biti zaduženi:

  • Glavni sudija: Milanović Miloš
  • Prvi pomoćni sudija: Šutulović Milan
  • Drugi pomoćni sudija: Vojnić Stefan
  • Četvrti sudija: Ilić Milan
  • Delegat: Đulić Bojan
  • Kontrolor suđenja: Tomičić Nikola
  • VAR: Živković Aleksandar
  • AVAR: Banović Bojan
17:55

Reprezentativna pauza!

Fudbaleri Partizana i Maldosti će se nakon utakmice u Humskoj zaputiti na pauzu, pošto narednog vikenda nema ligaškog fudbala. Okupljaju se nacionalni timovi, reprezentacije Srbije će igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a za tim selektora Dragana Stojkovića konkurisaće i Mihajlo Ilić, talentovani defanzivac.

17:40

Lepe vesti tokom nedelje!

Navijače Partizana oduševilo je što su se prvotimci prethodnog vikenda popeli na vrh tabele u Superligi, a razloga za radost bilo je i između dva kola u elitnom rangu srpskgo fudbalera. Ekipa Partizana do 19 godina upisala je veoma važan trijumf u Ligi šampiona za mlade, na gostovanju Univerzitatei iz Krajove. Napadač Dušan Jovanović pogodio je u 15. minutu i postavio konačan ishod meča odigranog u Rumuniji!

17:30

Saopštenje Radnika!

Pred meč 11. kola koji su igrali IMT i Radnik, gosti iz Surdulice oglasili su se saopštenjem u kojem su govorili o utakmici protiv Partizana. Po njihovim rečima, u Humskoj ih je oštetio sudija Dejan Trifković koji treba da dobije Oskara za najsramotnije dosuđene penale u srpskom fudbalu! 

17:20

Iz Zvezde bez teksta!

Iako nema direktne veze sa utakmicom Partizana i Mladosti obavestiće vas da trener Crvene zvezde Barak Bahar neće održati konferenciju za medije pred meč 11. kola superlige, zbog teške situacije u kojoj se nalazi njegova zemlja. Jedinice Hamasa jutros su ušle na teritoriju Izraela, a šef stručnog štaba izjavio je saučešće porodicama poginulih i poželeo oporavak povređenima.

17:10

Očekivanja Igora Duljaja!

Trener Partizana Igor Duljaj govorio je u petak o meču koji njegov tim očekuje, a posebno se osvrnuo na jedno letnje pojačanje koje navijači još nisu videli na terenu!

17:00

Haos u Superligi!

Na prvom meču dana dogodio se veliki incident - navijači Novog Pazara pogodili su petardom Nikolu Mirkovića, svog golmana! Glavni arbitar Srđan Jovanović označio je prekid meča dok se ne isprazni deo tribine iza gola!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
16:40

Dobar dan!

U 11. kolu Superlige fudbaleri Partizana na domaćem terenu igraju protiv Mladosti iz Lučana, a ovaj meč dočekuju sa pozicije koja im u poslednje vreme nije bila uobičajena. Crno-beli će pred svojim navijačima igrati kao aktuelni lideri šampionata!

Ukratko

  • Partizan - Mladost 2:0
  • Crno-beli odbranili prvo mesto
  • Sledi pauza u Superligi
učitaj još +