Hmmm

LEGENDARNI KAPITEN JUNAJTEDA "ZABORAVIO" RONALDA: Igrali zajedno, ali neće ni da ga pomene!

Autor Nikola Lalović

Roj Kin nije želeo da uvrsti Kristijana Ronalda na svoju listu, a za to je možda "kriv" i način na koji je Portugalac otišao iz kluba.

Izvor: Twitter/footballdaily

Legendarni kapiten Mančester junajteda Roj Kin izabrao je svojih idealnih pet fudbalera Mančester junajteda i nije na taj spisak uključio Kristijana Ronalda! Osvajač sedam titula šampiona Engleske, četiri FA Kupa i jedne Lige šampiona odigrao je 480 mečeva za Junajted i dao je 51 gol.

"Danas vidite igrače koji imaju dobar mesec i onda ga tapšu po leđima i govore da je najbolji. Moraš da budeš dobar godinama da bi bio svetska klasa, a najbolji primer toga je Rajan Gigs", rekao je Kin. 

On je  osim Gigsa među igrače svetske klase sa kojima je igrao uvrstio Pola Skolsa,. Erika Kantonu, Marka Hjuza i Denisa Irvina. Pogotovo je Irvina uzdigao: "Bože, zamisli da Denis Irvin sada igra. Mogao je da igra levog beka, desnog beka, da ti postigne gol, znao je da se brani, nikad povređen, briljantan momak u svlačionici", rekao je prgavi Irac.

Ipak, on je sa Kristijanom igrao samo dve sezone - 2003/04 i 2004/05, a onda je nakon žestoke kritike saigrača posle poraza od Midlzbroa je sklonjen iz tima i završio je karijeru na najvišem nivou.

BONUS VIDEO: