Majstor!

SPEKTAKL KAKAV SERIJA A NE PAMTI! Olivije Žiru branio za Milan - prečka, pa potez KAMIKAZE!

Autor Dušan Ninković

Spektakularna utakmica Đenove i Milana, uz herojsku ulogu Olivijea Žirua.

Izvor: Arenasport/printscreen

Fudbaleri Milana savladali su Đenovu (1:0) u jednom od najluđih mečeva italijanskog fudbala! Jedini gol na meču postigao je Kristijan Pulišić u 87. minutu meča, za veliku radost gostujuće ekipe, ali oni tada nisu mogli ni da pretpostave da spektakl tek počinje! Đenova je tokom većeg dela meča odugovlačila i trošila vreme, ali kada su u finišu napali postalo je izuzetno zabavno na stadionu "Luiđi Feraris" - toliko zabavno da je Olivije Žiru kao golman spasao sva tri boda za ekipu Stefana Piolija!

Francuski fudbaler morao je da stane među stative u 99. minutu, kada je Majk Menjon dobio direktan crveni karton. Intervencija francuskog golmana na ivici kaznenog prostora okarakterisana je kao prekršaj za isključenje, a glavni arbitar odgledao je VAR pre nego što ga je poslao u svlačionicu. dosuđen je prekršaj za Đenovu na manje od 20 metara udaljenosti, a Milan je imao neopisivu sreću. Šut po zemlji se odbio tako da je pogodio prečku, a zatim su domaći fudbaleri dobili i korner iz kojeg je trebalo da ugroze Žirua na golu Milana!

U kazneni prostor rivala preselio se i čuvar mreže Đenove Hosep Martinez, ali to nije donelo mnogo koristi. Umesto da bude opasan po gol, bio je opasan po protivničkog igrača kojem je nesmotreno uklizao - pa je dobio drugi žuti karton i poslat je u svlačionicu! Sa istim brojem igrača na terenu, a bez ideje koliko će se još igrati, Đenova je jurišala ka golu. Imali su izuzetno dobru priliku, ali je Olivije Žiru odvažno uleteo u noge rivala i iz dva pokušaja uspeo da uhvati loptu koja je lako mogla da završi iza njegovih leđa.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Na kraju je Francuz postao heroj - ostao je nesavladan u finišu i to je bilo dovoljno da se Milan domogne prvog mesta na tabeli, sa dva boda više oid gradskog rivala Intera, koji je odigrao 2:2 protiv Bolonje u ovoj rundi Serije A.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: