OBRT!

PROMENJEN REZULTAT ZVEZDINE UTAKMICE! Slavili u Kragujevcu 4:3, a zbog greške odlučeno: Par-forfe!

Autor Milutin Vujičić

Meč između Crvene zvezde i Radničkog će gotovo izvesno biti registrovan službenim rezultatom.

Izvor: MI/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je pobedila Radnički iz Kragujevca 4:3 (3:2) u jednoj od najboljih utakmica sezone u Superligi, ali po svemu sudeći taj rezultat će se menjati. Preciznije, najverovatnije će meč biti registrovan službenim rezultatom za Crvenu zvezdu (3:0) zbog grube greške sekretara stručnog štaba Radničkog koja je dovela i do prekida utakmice početkom drugog poluvremena kada je "skočila" klupa šampiona Srbije.

Trener domaćeg tima Feđa Dudić je posle meča priznao da je "njihov čovek" krivac za zabunu pošto je u igru ušao Miloš Vidović, odigrao oko tridesetak sekundi, a potom je primećeno da uopšte nije ni u protokolu. Umesto njega za meč je registrovan njegov prezimenjak Uroš Vidović koji nije ni bio na klupi.

Kada su iz stručnog štaba Baraka Bahara primetili ovu grešku, pre svih sekretar Goran Negić, obavestili su četvrtog arbitra Stanka Ostraćanina i objasnili mu da Miloš Vidović ne može da nastavi meč. U tom trenutku glavni sudija Novak Simović je zatražio od ovog fudbalera da izađe sa terena, umesto njega je ušao Tomović, a iako smo videli dva sjajna gola u nastavku - čini se da je to bilo potpuno uzalud jer meč nije regularan i biće poništen.

Prema Članu 61 iz Pravilnika o fudbalskim takmičenjima u Srbiji, meč se registruje službenim rezultatom par-forfe (3:0) u korist tima čiji je protivnik "nastupio sa igračem koji za njega nije registrovan". Po svemu sudeći, biće poništeni golovi Ivanića i Olajinke, kao i Gluščevića, Činedua i Zorića.

Ostaje još da se vidi da li Radnički iz Kragujevca, kao i delegata, odnosno sudije utakmice, očekuje i određena kazna Disciplinaca Fudbalskog saveza Srbije zbog ovakvog propusta.

BONUS VIDEO: