PREMIJER LIGA

"OVO NIJE CRVENI SAMO JER IGRA MANČESTER SITI": Klop će POLUDETI kad vidi šta su oprostili Hrvatu! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Mateo Kovačić je izbegao crveni karton u dva navrata u derbiju protiv Arsenala, ali su "tobdžije" na kraju slavile.

Izvor: Profimedia

Dok je Jirgen Klop besneo zbog čistog poništenog gola Liverpulu u prethodnom kolu Premijer lige, za to vreme Pep Gvardiola može da bude prezadovoljan kakvo suđenje ima njegov Mančester siti. Tako je u prvom poluvremenu derbija protiv Arsenala u dva navrata "imao sreće" pošto je Mateo Kovačić ostao na terenu uprkos oštrim startovima, pa nisu reagovali ni glavni sudija Majkl Oliver, kao ni VAR soba.

O čemu se radi? Mateo Kovačić je u 29. minutu dobio žuti karton za oštar star nad Edegorom, zbog čega se u VAR sobi proveravalo da li je bilo elemenata za crveni karton. Odlučeno je da nije, iako smo videli slične startove, poput onog Kurtisa Džounsa, koji su bili za direktno isključenje, a nije se na tome zaustavio hrvatski reprezentativac.


Samo nekoliko minuta kasnije, Kovačić je napravio ponovo oštar start i "promašio" je loptu u pokušaju da zaustavi Deklana Rajsa, zbog čega je pobesneo Mikel Arteta. Insistirao je da je taj faul dovoljan za crveni, odnosno drugi žuti karton, ali sudija Majkl Oliver ništa nije pokazao. Možda je poželeo da ipak gledamo tvrđi fudbal kakav i treba da bude u derbijima, ali svi znamo da će odmah početi i teorije zavere.

Interesantno je da Pep Gvardiola ni na poluvremenu nije izveo svog "spornog fudbalera", nego kao da je želeo da mu pokaže da mu skroz veruje da će biti disciplinovan u nastavku utakmice. Kovačić je na kraju igrao 68 minuta.

Na kraju, Gabrijel Martineli je doneo pobedu Arsenalu 1:0, mada ostaje još dilema da li će Premijer liga to registrovati kao autogol Nejtana Akea. Kako god bilo, Arsenal je savladao Siti u Premijer ligi posle 2.848 dana, odnosno nisu ih savladali još od decembra 2015. godine i sada su ih preskočili na tabeli Premijer lige.

Totenhem i Arsenal imaju po 20 na pauzi, a Mančester siti nakon slabijih nekoliko nedelja ima 18,


BONUS VIDEO: