SERIJA A

DALI MU ŠAMPIONSKI TIM - I UPROPASTIO GA! Igraju užasno, posvađao se sa najboljim igračem... Vreme za otkaz?

Autor Milutin Vujičić

Napoli ne deluje ni kao bleda senka onog šampionskog tima iz prošle sezone. Otišao je samo Kim, ali ni Kvarachelija ni Osimen nisu sila kao što su bili, možda baš zbog trenera?

Izvor: Profimedia

Italijanski trener Lučano Spaleti doneo je prošle sezone Napoliju prvu titulu još od Maradoninih dana (1989-90), ali nije mogao da se dogovori sa kontroverznim vlasnikom Aurelijom de Laurentisom i zato je otišao iz kluba. To je značilo da ostavlja šampionski tim Napolija novom treneru Rudiju Garsiji, a već sada se može reći da je bila potpuno pogrešna procena angažovati pomalo i precenjenog francuskog stratega.

Napoli ne igra ni blizu dobar fudbal kao prošle sezone i na pauzu zbog obaveza reprezentacija ide sa tek petog mesta, uz 14 osvojenih bodova. Njih je večeras na "Maradoni" bez većih problema pobedila Fiorentina 3:1 (1:1) i ozbiljno je zatresla klupu na kojoj sedi - ili je do sada sedeo - Rudi Garsija.

Violu su do pobede vodili Josip Brekalo, strelac gola u 7. minutu, odnosno Đakomo Bonaventura (63') i Niko Gonzales (93ć=. Jedini gol za domaćina delo je Viktora Osimena i to u nadoknadi prvog poluvremena sa "bele tačke" nakon ko zna već kog kiksa golmana Teraćana. Njegovu mrežu su čitav meč dobro pokrivali Milenković i Martinez, međutim italijanski golman često ima "žute minute" koje se obiju Fiorentini o glavu.

Ovoga puta nisu jer je Napoli, koji je u sredu poražen i protiv Real Madrida, igrao vrlo slabo i pitanje je da li će već sada uprava razmisliti o promeni trenera. Ima onih koji su slobodni i koji bi i te kako mogli da unaprede tim, recimo Antonio Konte koji jedva čeka da se vrati u Italiju.

Podsetimo, prethodno je Rudi Garsija imao i sukob sa Viktorom Osimenom, a šuška se i da postoje još neki fudbaleri koji su vrlo nezadovoljni stanjem u klubu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: