PODRŠKA!

VI STVARNO MISLITE DA JE PANKOV TUKAO BEZ RAZLOGA!? Legenda poljskog fudbala stala uz Srbina: To je nedopustivo!

Autor Milutin Vujičić

Radovan Pankov dobio je podršku legendarnog Zbignjeva Bonjeka.

Izvor: Profimedia

Zbignjev Bonjek, najveći fudbaler u istoriji Poljske i aktuelni potpredsednik UEFA, burno je reagovao zbog nemilih scena posle utakmice Konferencijske lige između AZ Alkmara i Legije. Očekivano, Bonjek je stao na stranu Poljaka, ali je istovremeno pre svega želeo da zaštiti fudbalere ovog kluba - Žozuea i Radovana Pankova - koji su proveli čitav dan u pritvorskoj jedinici gde su optuženi za teška krivična dela.

Govoreći za poljske medije, Bonjek je rekao da je to "ogroman skandal" i da je apsolutna odgovornost na holandskom AZ-u, pošto su se incidenti dogodili unutar njihovog stadiona gde moraju da garantuju bezbednost svima, što očigledno nisu mogli da urade jer su prvo problem napravili navijači Legije, zatim i fudbaleri.

"Organizatori iz Alkmara greše. Apsolutno ne mogu da poverujem da su Žozue i Pankov izašli i počeli da tuku obezbeđenje bez ikakvog razloga. Hajde da razmislimo, sve se dogodilo sat i po posle utakmice, igrači su već odlazili u autobus... Uostalom, šta znači to što su neki igrači bili u autobusu, a drugi su bili zaključani na stadionu? To je potpuno nedopustivo", kazao je Bonjek i istakao da je najveća sramota šta se desilo predsedniku kluba Darišu Mijoduskom.

Objasnio je da je to "poznato lice u svetu fudbala" kome nisu dozvolili da uđe na stadion, optuživši pritom rukovodstvo AZ Alkmara za takav propust. Takođe, istakao je da se posle svega čak nisu ni izvinili glavnom operativcu Legije, pa već sada možemo i da naslutimo i kako će UEFA reagovati posle svega.

Radovana Pankova su optužili da je naneo teške telesne povrede radniku obezbeđenja, kapiten Žozue je takođe ušao u sukob sa policijom, pa su njih dvojica proveli 24 sata u pritvoru gde su ispitani, a zatim pušteni u Poljsku.

BONUS VIDEO: