Fudbal

BEKAM PONOVO U MANČESTER JUNAJTEDU? Čeka se samo jedna odluka!

Autor Marina Periškić

Dejvid Bekam, nekadašnja zvezda Mančester junajteda, mogao bi da se vrati na Old Traford.

Izvor: Profimedia

Dejvid Bekam je imao sjajne sezone u dresu Mančester junajteda do transfera 2003. godine kada je posle incidenta sa Aleksom Fergusonom prodat Real Madridu. Sada se spekuliše da bi Bekam mogao da se vrati na "Old Traford" ali u sasvim novoj ulozi - ambasadora.

Uslov za dolazak Bekama je da porodica Glajzer proda klub Šeiku Jasimu iz Katara koji je poslao zvaničnu ponudu za kupovinu "crvenih đavola" još u maju mesecu, ali se čelnici kluba nisu oglašavali povodom poslovnog predloga. Bekam je prošle nedelje bio u Kataru, na trci za Veliku nagradu Formule 1, pa je odgovarao na pitanja vezana za Junajted.

"Mi smo ako ne najveći, onda jedan od najvećih klubova na svetu. Želimo stabilnost. To je najvažnija stvar. Svi mi imam svoje favorite kad je reč o tome koga želimo da nam vodi klub i vrati ga tamo gde i pripada. U našim očima, u očima navijača, mi smo prvi. Želimo da se vratimo na vrh i verujem da znam prave ljude da urade to. Videćemo", zanimljivo je odgovorio bivši fudbaler.

Nije samo Šeik Jasim zainteresovan za kupovinu kluba, sa druge strane je ser Džim Retklif koji pokušava na drugi način da preuzme engleskog velikana koji se trenutno u krizi. Tačnije, on je na sto stavio ponudu kupovine 25 odsto akcija kluba, što bi porodici Glajzer donelo 1,5 milijardi funti. Ostaje da vidimo sledeći potez trenutnih vlasnika "crvenih đavola".

BONUS VIDEO: