PROBLEMI

FUDBALER ZVEZDE DUŽAN PREKO MILION EVRA! Izgubio spor protiv BIVŠEG kluba, a na Marakani višak

Autor Milutin Vujičić

Dugo očekivano pojačanje Crvene zvezde Edmund Ado je u velikom problemu.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda je ovog leta nakon nekoliko prelaznih rokova uspela da dovede Edmunda Ada, ali čini se da fudbaler iz Gane nije po ukusu Baraka Bahara i za sada uopšte ne igra. Ipak, to mu trenutno nije najveći problem u životu pošto je FIFA objavila da je prema odluci arbitražnog suda dužan da plati 1.224.693 evra svom nekadašnjem klubu Šerifu.

U pitanju je postupak koji je pokrenut 7. jula, dve nedelje nakon promocije Ada na "Marakani", u kome je odlučeno da je vezista iz Gane prekršio ugovor sa Moldavcima bez opravdanog razloga. Prema pisanju "Mozzart Sporta", u presudi je takođe navedeno da Spartak iz Subotice, klub u koji je Ado prešao zimus nakon raskida ugovora sa Šerifom, snosi "solidarnu odgovornost" za isplatu novca.

Prethodno je Edmund Ado igrao za Šerif u Ligi šampiona, bio jedan od najboljih igrača moldavskog tima dok su pisali istoriju, ali je vrlo brzo zapelo između dve strane. Nakon što je odbio transfer, sklonjen je iz tima, a potom je ušao u žestoke obračune koji su se preselili na sud. 

Tako je Spartak u januaru ove godine ponudio spas Adu, a osam dana pošto je podneo tužbu pred Fudbalskim tribunalom FIFA - Subotičani su ga doveli iako nije imao razrešen spor sa prethodnim klubom. Sada ga čeka kazna...

Fudbaler iz Gane je ove sezone samo na meču protiv Voždovca sedeo na klupi Crvene zvezde, ali nije ulazio u igru.

BONUS VIDEO: