Jako!

RUNI PREUZEO DRUGOLIGAŠA, PA NAPRAVIO STRAŠAN TIM: Premijer ligu osvojili 13 puta, a Evropu TRIPUT!

Autor Dušan Ninković

Na čelu Birmingema u narednom periodu biće Vejn Runi, Džon O'Šej i Ešli Kol.

Izvor: Profimedia

Legendarni engleski fudbaler Vejn Runi vraća se u rodnu zemlju i u narednom periodu sedeće na klupi Birmingema! Biće to treći samostalni trenerski angažman za nekadašnjeg fudbalera Evertona i Mančester junajteda, nakon što je do sada vodio engleski Derbi i američki DC junajted iz Vašingtona.

Zadatak neće biti lak za Vejna Runija jer je Birmingem nakon odigranih kola na šestoj poziciji i čeka ga velika borba, ali deluje da je Englez okupio strašan tim saradnika. Čuveni fudbaler i njegova dvojica najbližih pomoćnika zajedno imaju čak 13 titula Premijer lige, a o brojnim drugim peharima ne treba ni troširi reči. runiju će u Birmingemu pomagati Džon O'Šej koji mu je bio saigrač u Junajtedu i Ešli Kol koji je u dresu Arsenala i Čelsija bio veliki rival ekipi sa Old Traforda!

Runi je sa Mančester junajtedom pet puta bio šampion Engleske, a osvojio je još 11 trofeja među kojima su Liga šampiona, Liga Evrope i FIFA klupsko prvenstvo. Pored pet šampionskih titula Džon O'Šej je sa Fergusonovom ekipom osvojio još devet trofeja, a i on je bio šampion Evrope, odnosno sveta. Ešli Kol je jedini od trojice fudbalera koji nije osvajao trofeje u dresu Mančester junajteda - on je prvo igrao za Arsenal, a kasnije za Čelsi i to u trenucima kada su bili izuzetno konkurentni.

Sa Arsenalom je osvojio dve titule u Premijer ligi i još pet trofeja, a sa Čelsijem jednu titulu i još osam trofeja među kojima su i Liga šampiona i Liga Evrope.

Vejn Runi i Ešli Kol su zajedno igrali i u nacionalnom timu Engleske, dok je Džon O'Šej nastupao za Irsku. Takođe, Runi i Kol su svojevremeno deo igračke karijere proveli u SAD, dok je neobično što je O'Šej prve trenerske korake napravio u Redingu, sarađujući sa Veljkom Paunovićem.

BONUS VIDEO: