Šteta

POVREĐEN NAJBOLJI IGRAČ CRVENE ZVEZDE! Veliki problem za Bahara - možda propušta Ligu šampiona!

Autor Dušan Ninković

Brzonogi fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari nije mogao da pomogne reprezentaciji Gane.

Izvor: MN Press

Većina prvotimaca Crvene zvezde tokom oktobarske pauze za reprezentacije napustila je Beograd i priključila se nacionalnim timovima, ali to nije slučaj sa Osmanom Bukarijem, koji je u dosadašnjem delu sezone verovatno najbolji igrač crveno-belih. Krilni napadač otkazao je obaveze u reprezentaciji Gane zbog povrede koja mora da zabrine sve na stadionu "Rajko Mitić".

Strelac gola u Mančesteru na gostovanju najboljem timu Evrope, a zatim asistent i strelac u beogradskom remiju (2:2) protiv Jang bojsa otpao je sa spiska reprezentacije, pa u narednim danima neće biti na terenu tokom prijateljskih mečeva protiv Amerike i Meksika. Kako se može čuti, u pitanju je povreda zadnje lože, a brzonogi fudbaler pod znakom je pitanja i za gostovanje Lajpcigu u trećem kolu grupne faze Lige šampiona.

Ipak, do tada ima dovoljno vremena jer je susret zakazan za 25. oktobar, a u Crvenoj zvezdi se nadaju da će se reprezentativac Gane oporaviti kako bi mogao da zaigra u Nemačkoj. Očekivano je da i tamo on bude jedan od najraspoloženijih igrača srpskog šampiona, jer se u prva dva kola videlo da brzinom može da odgovori na zahteve elitnog klupskog takmičenja u Evropi.

Osman Bukari je ove sezone odigrao 11 mečeva, uz pet golova i četiri asistencije. Od dolaska u Crvenu zvezdu ima 53 meča, 20 golova i 14 asistnecija, kao i dva domaća trofeja osvojena prethodne sezone. Zvezda ga je u leto 2022. godine platila belgijskom Gentu 3.000.000 evra.

BONUS VIDEO: