Neobično!

EVROPSKO PRVENSTVO SE IGRA NA NAPUŠTENOM STADIONU! Godinama propada, ali postoji PLAN! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Stadion na kojem će se igrati mečevi Evropskog prvenstva trenutno ne izgleda dobro, ali se sprema velika promena...

Izvor: Youtube/printscreen/ Benbradagh Dji Ireland

Odlučeno je da Evropsko prvenstvo 2028. godine bude održano u Velikoj Britaniji i Republici Irskoj, a jedan od stadiona koji će biti domaćin turnira tek treba da se sredi. Reč je o "Casement Parku" u Belfastu, koji se koristio godinama za galski fudbal, a na njemu već godinama nije igrana prava utakmica!

To će se promeniti u narednim godinama, pošto Severna Irska ima plan da od ovog stadiona napravi pravo čudo! Pošto im nije uspelo da dobiju organizaciju Svetskog prvenstva u ragbiju morali su da sačekaju sa rekonstrukcijom, ali sada će da se bace na posao. Navodno, spremno je preko 120 miliona evra koji će biti utrošeni na "šminkanje" ovog stadiona, čiji će kapacitet biti oko 35.000 mesta. Pogledajte kako sad izgleda:

Pretpostavlja se da će stadion dobiti potpuno novi izgled do 2025. godine, a da će zatim na njemu biti odigran niz mečeva kako bi se svi uigrali za velike mečeve Evropskog prvenstva. Kao što smo rekli, ovo je jedini stadion u Severnoj Irskoj na kojem će se igrati EURO 2028, dok će po jedan stadion imati Republika Irska, Škotska i Vels. Najbiše mečeva igraće se u Engleskoj, gde će čak šest stadiona biti domaćini.

Inače, stadion u jugozapadnom delu Belfasta izgrađen je još davne 1953. godine, pa će i zbog toga biti spektakularno gledati mečeve na njemu. Po mnogo čemu on nije sličan stadionima koji se danas grade. Ovako izgleda iz vazduha:

Casement Park
Izvor: Youtube/Benbradagh Dji Ireland/printscreen

BONUS VIDEO: