AU!

PEVALE SE USTAŠKE PESME, A HRVATSKA IZGUBILA! Šok u Osijeku - ovo im se nije desilo 10 godina

Autor Milutin Vujičić

Ružne pesme na tribinama, a tim Zlatka Dalića nije ličio na sebe.

Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Hrvatske ugrozila je direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine pošto je večeras u Osijeku izgubila 1:0 protiv Turske. Jedini gol na meču postigao je Burak Jilmaz u 30. minutu, tako da su "vatreni" prvi put posle 10 godina izgubili meč kvalifikacija kod kuće.

Ovom pobedom, Hrvatska je pala na drugo mesto na tabeli grupe "D" i sada ima 10 bodova, tri manje od lidera Turske, dok bi šansu da se umeša u direktan plasman na EP mogla da ima Jermenija. To je malo verovatno jer imaju sedam bodova i meč manje od HRvatske, ali viđali smo i veća iznenađenja u kvalifikacijama, tako da Hrvatima ne manjka opreza, posebno jer tim Zlatka Dalića ne igra ni blizu dobar fudbal kao u Kataru.

Nažalost, meč su obeležile i ustaške pesme na tribinama. Prema pisanju hrvatskih medija, u završnici prvog poluvremena grupa navijača pevala je stihove osloglašene ustaške pesme: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom". Prethodno je UEFA kaznila Fudbalski savez Hrvatske sa 10 hiljada evra i smanjenjem kapaciteta stadiona za meč protiv Turske, odnosno pod uslovnom kaznom su na dve godine zbog incidenata protiv Letonije. Preciznije, ako delegat UEFA unese ove stvari u zapisnik, Hrvatska bi mogla da bude u problemu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: