Bizarno!

NAJSMEŠNIJI GOL U KARIJERI MILANA BORJANA! Svi će pričati o ovome, a NIŠTA nije kriv! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Golman Milan Borjan ni kriv ni dužan našao se u centru pažnje jer ga je Alfonso Dejvis napucao loptom u facu.

Izvor: Twitter/jfa_samuraiblue/printscreen

Fudbaleri Japana ubedljivo su savladali Kanadu (4:1) u prijateljskoj utakmici, a kapiten Milan Borjan na ovom meču primio je jedan od najkomičnijih golova u karijeri. Iako nikako nije bio kriv, jer je strelac postao njegov saigrač Alfonso Dejvis iz Bajerna, Borjan će se naći u brojnim svetskim medijima zbog bizarne situacije koja se dogodila kada je dobio udarac u lice.

Igrao se 40. minuti meča kada je Alfonso Dejvis duplirao prednost Japanaca - nespretno je reagovao u kaznenom prostoru i loptu koja je nezgodno odskočila baš ispred njegove noge poslao je pravo u facu Milana Borjana. Kanadski golman srpskog porekla nije stigao nikako da reaguje, a lopta je od njega rikošetirala u praznu mrežu koju nije imao ko da odbrani... Pogledajte kako je to izgledalo:

Japanci su samo dva minuta kasnije postigli i treći gol na meču, a tada je bilo jasno da će stići do pobede. Na početku drugog dela meča već je bilo 4:0, a Kanađani su u 89. minutu preko Džuniora Hojleta uspeli da ublaže poraz. Milan Borjan je branio čitav meč i upisao je svoj 78. nastup u dresu reprezentacije. Time se izjednačio na šestom mestu večne liste sa Markom Votsonom, a uskoro će biti još napredovanja.

Dvejn De Rosario ima 81 nastup za Kanadu, Rendi Samjuel 82, a Pol Stalteri 84. Na drugom mestu liste je Hulijan de Guzman sa 89 nastupa, a nedodirljiv je Atiba Hačinson sa 104. Sve osim njega Milan Borjan bi mogao veoma brzo da prestigne!

BONUS VIDEO: