TAKO TVRDE HRVATI

USTAŠE "SABOTIRAJU" REPREZENTACIJU HRVATSKE!? Pevaju se pesme i kači slovo "U", uhapšeno 11 navijača

Autor Milutin Vujičić

Prema pisanju hrvatskih medija, u pitanju su izolovani incidenti.

Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je sinoć u Osijeku (1:0) protiv Turske golom Buraka Jilmaza iz 30. minuta, a do kraja susreta tim Zlatka Dalića nije uspeo da poravna rezultat. Na taj način, Hrvatska je izgubila prvu utakmicu kvalifikacija za EP ili SP prvi put posle deset godina, ali od toga je daleko veća sramota što su se opet sa tribina čule ustaške pesme zbog kojih bi UEFA mogla ponovo da kazni "vatrene".

Prema pisanju hrvatskih medija, radi se o izolovanom incidentu, odnosno "nekolicina navijača je pevala ustašku koračnicu", dok je grupa navijača vikend uoči okupljanja reprezentacije u Osijeku postavila i transparent. Na njemu je crvenom bojom nacrtano ustaško "U", precrtan natpis HNS i poruka "ima nas".

Policija je uklonila transparent nakon što je na sigurnosnim kamerama videla kako su navijači postavili transparent, uhapšeno je 11 osoba, dok se pred meč sa Turskom sprovodila stroga kontrola kako ne bi bilo sličnih incidenata. Ipak, to nije zaustavilo navijače da zapevaju stihove ustaške pesme: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom".

Podsetimo, prethodno je UEFA blago kaznila Fudbalski savez Hrvatske za zbog sličnih incidenata protiv Letonije, odnosno morali su da plate samo 10 hiljada evra i smanjen je kapacitet stadiona za Tursku. Ali, problem je što su pod uslovnom dve godine i biće zanimljivo kako će sada UEFA reagovati.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: