BAR DA PRIZNA

"ZAŠTO NE BACIMO BOMBU OD 200 TONA NA GAZU?!" Skandalozne poruke fudbalera - tužili ga, a on se SRAMNO PRAVDA!

Autor Milutin Vujičić

Nakon što je danima priželjkivao masakr u Pojasu Gaze, i kada je stigla tužba, objavljeno je da je te poruke zapravo pisao njegov menadžer za društvene mreže. Samo, valjda bi i on trebalo da se pojavi na sudu?

Izvor: Profimedia

Fudbalski reprezentativac Izraela Šon Vajsman (27) optužen je za mogući zločin iz mržnje protiv Palestinaca. Na njegovim društvenim mrežama primećeno je da je podelio nekoliko poruka mržnje, zbog čega je reagovala grupa Palestinaca iz Granade - grada u kome igra za istoimeni klub - i zato je moralo da reaguje pokrajinsko tužilaštvo.

Šon Vajsman je veoma aktivan na društvenim mrežama od kada je pre sedam dana ponovo eskalirao sukob Izraela i Palestine, tako da je na Tviteru delio grozne poruke. Primera radi, odgovarajući na vest o tome kako su izraelski policajci na nišanu držali dvojicu golišavih i nenaoružanih Palestinaca, Vajsman je napisao: "Zašto ga ne upucaju u glavu?". Posle toga je obrisao poruku, međutim to nije bio jedini ovakav eksces.

U narednim porukama direktno je pozivao "na masakr palestinskog naroda", zbog čega je pomenuta grupa Palestinaca iz Granade - i ne samo njih, pošto su i neki drugi stanovnici Granade uz njih - podnela tužbu. Nakon svega je morao da se oglasi fudbalerov agent koji je pokušao da umanji štetu koju je Vajsman napravio.

"Osoba koja je zadužena da vodi njegove naloge na društvenim mrežama je reagovala pogrešno i impulsivno. Šon Vajsman podržava Izrael zbog varvarskih i monstruoznog terora na njegov narod, ali je takođe i protiv nasilja nad nedužnima i moli se za mir", kazao je Roj Radžber koji vodi brigu o karijeri Šona Vajsmana, međutim teško će uspeti da se objasne sve odvratne poruke koje je objavio prethodnih dana.


Između ostalog, pisao je i sledeće: "Razbij, raznesi, uništi... Osvetite se!", "Koji je logičan razlog zašto već nije bačena bomba od 200 tona na Gazu", "Nema nevinih u Gazi", "Cela Gaza podržava terorizam" i tako dalje. Inače, radi se o bivšem fudbaleru Makabija iz Haife, Volfsbergera i Valjadolida koji je od januara ove godine u Granadi.

BONUS VIDEO: