Fudbal

DOŠLI SMO U MAĐARSKU PO POBEDU! Tadić puca od samopouzdanja: Inspirišu nas lepi stadioni!

Autor Nemanja Stanojčić

Dušan Tadić odgovarao je na pitanja medija pred meč sa Mađarskom.

Izvor: MN Press

Dušan Tadić izvešće reprezentaciju Srbije sa kapitenskom trakom na meč protiv Mađarske. U subotu od 20.45 časova "orlovi" će pokušati da se revanširaju i da vrate tri boda u Beograd. Nema nikakvih kalkulacija niti bilo kakvih drugih planova, trijumf je jedini cilj.

Potvrdio je to i on na konferenciji za medije u Budimpešti. "Svi su spremni, orni, dobro smo igrali na gostovanjima, želimo tako da nastavimo, imamo dve izuzetno bitne utakmice, prva sledeća je najvažnija. Bilo bi super da pobedimo i da ne pobedimo, svakako u utorak moramo da dobijemo. Sve je bitno, hoćemo da ponovimo dobru igru, timski duh je jako dobar i to ćemo pokazti i u subotu", jasan je Tadić.

Srpski tim igra dobro na gostovanjima, pa je Dušan upitan da otkrije tajnu tog uspeha. "Ne znam šta je to, imali smo i kod kuće dobre rezultate, ali nam se u gostima nekako nameštalo da su te utakmice odlučujućeg faktora, volimo da igramo na lepim stadionima, terenima, možda nas je to inspirisalo."

Pohvalio je "Puškaš arenu" i nada se da će biti i srpskih navijača na tribinama. "Super je, dva puta smo igrali ovde, dobar je stadion. Ne treba da umanjimo ni naše stadione. Marakana je bila u odličnom stanju za prošli meč, treba i to reći. Nov stadion, lep, ne znam, lepo je videti i igrati na ovakvim stadionima. Iskreno, da, očekujem ih. Koliko sam čuo biće i dosta naših ljudi. Domaća publika biće u većini. Dosta je blizu naše zemlje, očekujem dosta naših ljudi i nadam se dobroj i lepoj podršci."

Tadić je u veoma dobroj formi i u klubu, pošto pruža dobre partije i u dresu Fenerbahčea. "Jeste, prijalo mi je. Sve je super, grad je prelep, klub je odličan, navijači isto. Sve ide kako treba, samo da završimo kako treba. Naravno, uvek je bitno da si u dobroj formi, da imaš kontinuitet i tako mora. Dobar si koliko ti je sledeća utakmica dobra. Stalno moraš da se ponavljaš, svaki meč je novo dokazivanje, samo tako."

Na kraju se složio sa selektorom Piksijem da meč sa Mađarima nije od iste važnosti kao onaj protiv Portugalaca koji je odveo tim na Mundijal. "Slažem se, ta u Portugalu bila je direktna za plasman na Svetsko prvenstvo. Imamo posle ove utakmice mečeve sa Crnom Gorom i Bugarskom. Naravno da je bitno, jer je to prirodno i sportski", zaključio je Tadić.

BONUS VIDEO: