Au!

MESIJEV PRIJATELJ OTKRIO VEST KOJA ĆE "ZATRESTI" FUDBALSKI SVET: Već se zna ko će osvojiti Zlatnu loptu za 2023!

Autor Marina Periškić

Alesandro Doseti je otkrio ko je osvajač Zlatne lopte za 2023. godinu.

Izvor: Profimedia

Lionel Mesi osvajač je sedam "Zlatnih lopti", dve više od najvećeg rivala Kristijana Ronalda. Mesijev porodični prijatelj Alesandro Doseti otkrio je da će Argentinac i po osmi put u karijeri osvajač nagrade za najboljeg igrača sveta i da je tu informaciju dobio upravo od fudbalera koji trenutno nosi dres Intera iz Majamija.

"Lionel Mesi je danas rekao da je on osvajač Zlatne lopte za 2023", saopštio je Doseti. Glavni pretedent za ovu nagradu je Erling Holand, ali ukoliko se Dosetijeva informacija ispostavi kao tačna, sigurno će biti burno na fudbalskoj sceni, s obzirom da je Mesi od letos član MLS lige, koja je daleko od najvišeg svetskog nivoa u fudbalu.

Sa druge strane Holand je imao sjajnu sezonu sa Mančester sitijem, izabran je za najboljeg igrača Premijer lige i Lige šampiona, međutim ono što mu nedostaje je uspeh sa reprezentacijom Norveške, koja se nije ni kvalifikovala na Svetsko prvenstvo. Može se reći i da je zakazao u najvažnijim utakmicama. Mesi je u velikoj prednosti kada se radi o nacionalnom timu, pogotovo posle Mundijala u Kataru, gde je Argentina pokazala fudbalsku silu.

Podsetimo, Mesi je Zlatnu loptu osvajao 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019. i 2021. godine, a ovom nagradom mogao bi da zaokruži karijeru i po osmi put dokaže da je najbolji igrač na svetu.

BONUS VIDEO: