GOAT

PROCURILI REZULTATI - EVO KO OSVAJA ZLATNU LOPTU OVE GODINE!

Autor Nikola Lalović

Sve je otkrio porodični prijatelj koji kaže da su rezultati već saopšteni fudbaleru.

Izvor: Profimedia/ANP MAURICE VAN STONE /ANP/Sipa USA

Otkriveno je ko je dobitnik Zlatne lopte za 2023. godinu! "Zvanično je, Leo osvaja Zlatnu loptu 2023. godine Osma Zlatna lopta sigurno mu je poslednja, Danas mu je rečeno", napisao je porodični prijatelj Lionela Mesija Alesandro Doseti.

Iako je otišao da igra u MLS-u za Inter Majami koji nije stigao ni do plejofa fantastični Argentinac će Zlatnu loptu po svemu sudeći dobiti zbog Svetskog prvenstva. Odigrao je fantastično i sada je doveo svoj tim do samog kraja. 

Ukoliko se ovo desi Mesi će samo popraviti rekord koji već drži. Za sada je osvojio pet Zlatnih lopti, dok je drugi na listi Kristijano Ronaldo sa pet osvojenih trofeja. Verovatno mu je najveći protivkandidat Erling Holand koji je sa Mančester sitijem osvojio Premijer ligu i Ligu šampiona, ali se njegova Norveška nije ni plasirala na Svetsko prvenstvo.

Mesi je prvu Zlatnu loptu osvojio 2009. godine i zatim je do 2013. redovno uzimao kada ga je svrgnuo Kristijano Ronaldo. Narednu je osvojio 2015. godine, da bi zatim bio najbolji igrač sveta i 2019. i 2021.

 BONUS VIDEO: