U svom stilu

SMENIO JE ČETIRI TRENERA ZA GODINU DANA! Rade Bogdanović oštro napao Gudelja: NE MOŽE da igra!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji napadač Rade Bogdanović, kao gost u studiju RTS, kritikovao igru Nemanje Gudelja u poslednjoj liniji.

Izvor: RTS/Screenshot/MN Press

Još pre nego što je počeo meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Mađarske i Srbije, nekadašnji reprezentativac Rade Bogdanović "pecnuo" je jednog od igrača sa Piksijevog spiska. Dugogodišnji reprezentativac Nemanja Gudelj, fudbaler sa gotovo 60 nastupa za Srbiju, našao se na udaru zbog partija na poziciji štopera.

Svojevremeno klasični centralni vezni fudbaler, a kasnije univerzalac koji često igra u poslednjoj liniji, dobio je kritike od Radeta Bogdanovića zbog partija koje pruža. Bivšem igraču sarajevskog Želje, Atletiko Madrida i drugih klubova ne sviđa se kako Gudelj igra na mestu centralnog defanzivca i to je jasno rekao pre početka susreta.

"Gudelj ne može da igra centralnog beka", rekao je Bogdanović, a na opasku voditelja da to igra u Sevilji dodao je: "I smenio četvoricu trenera za godinu dana". Ipak, nije Nemanja Gudelj krivac za poraz u Budimpešti, iako je tokom drugog dela meča igrao upravo u poslednjoj liniji tima. 

O tome da li je smenio četvoricu trenera Sevilje za godinu dana verovatno vode računa u španskom klubu, ali treba istaći da je u istom periodu tim iz Andaluzije stvarno ima četvoricu šefova. U oktobru 2022. godine Đulen Lopetegi je napustio klub nakon nešto više od tri godine rada i 170 mečeva, a zatim su ekipu predvodili Horhe Sampaoli (šest meseci, 31 utakmica), Hoze Luis Mendilibar (sedam meseci, 30 utakmica, trofej u Ligi Evrope) i na kraju Dijego Alonso, bivši selektor Urugvaja koji je prethodne nedelje postavljen na funkciju.

BONUS VIDEO: