Fudbal

ŠTA ČEKA SRBIJU AKO ODE NA EURO - PONOVO ĐERDAN ŠAĆIRI!? Polako klizimo i ka POSLEDNJEM šeširu na žrebu!

Autor Mladen Šolak

Formiran je preliminarni sastav grupa, a evo kako stoji Srbija u ovom trenutk.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije izgubila je u Mađarskoj ali je i dalje u realnoj šansi da se konačno plasira na Evropsko prvenstvo, prvi put od 2000. godine i prvi put od kada se takmiči samo pod imenom "Srbija". A, ako ode tamo, čeka je mesto u trećem šeširu na žrebu koji je zakazan za 2. decembar u Hamburgu, u popularnoj dvorani filharmonije, "Elfi".

Hrvatski profesor Tomislav Globan napravio je predviđanje sastava šešira u ovom trenutku i Srbija trenutno zauzima potencijalno 16. mesto od ukupno 24, koliko će biti reprezentacija na žrebu. To znači da "orlovi" u ovom trenutku ne bi mogli da igraju protiv Austrije, Turske, Holandije, Italije i Slovenije. A, mogli bi, na primer, protiv Švajcarske i naših starih "znanaca" Đerdana Šaćirija ili Granita Džake.

Švajcarci su trenutno daleko od kraja kvalifikacione grupe, jer će odigrati još četiri utakmice i braniti svoje prvo mesto na tabeli koje drži sa 14 bodova, ispred Rumunije (13) i Izraela (11). U međuvremenu duel Švajcarske i Izraela, koji i dalje ima šansu da ode na EURO, odložen je zbog rata za 15. novembar. Pročitajte trenutni izgled potencijalnih grupa:

  • PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Francuska, Portugal, Belgija, Engleska, Mađarska
  • DRUGI ŠEŠIR: Španija, Albanija, Švajcarska, Danska, Hrvatska, Škotska
  • TREĆI ŠEŠIR: Austrija, Turska, Holandija, Srbija, Italjia, Slovenija
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Češka, Izrael, Slovačka, Poljska, Ukrajina, Grčka.

Naravno, konačan spisak učesnika biće formiran najkasnije u novembru, kada će biti odigrane poslednje utakmice u sklopu borbe za plasman na EURO u Nemačku. Nadamo se da će Srbija biti deo žreba, a za to je potrebno da u utorak pobedi Crnu Goru na "Marakani".