Fudbal

PRŠTALO U DERBIJU - OFK VEĆ VIDI SUPERLIGU: Nekad igrali Evropu, sad se "potukli" za vrh druge lige!

Autor Nikola Lalović

OFK Beograd je stigao na korak od ponovonog igranja u eliti pošto je u derbiju 11. kola Prve lige Srbije savladao Smederevo 2.1 na gostovanju.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Deluje da već sada imamo prvog sigurnog putnika u Superligu naredne sezone! U derbiju Prve lige Srbije OFK Beograd je na gostovanju u Smederevu savladao domaćina sa 2:1 i tako posle 11 kola otišao na devet bodova prednosti u odnosu na rivale.

Junak pobede je Dejan Georgijević, nekadašnji napadač Partizana, koji je postigao oba pogotka za "romantičare".Postigao je prvi gol već u šestom minutu utakmice, da bi već u 15. minutu Obradović izjednačio. Ipak posle pola sata igre OFK Beograd je dobio jedanaesterac koji je Georgijević iskoristio i postavio konačnih 2:1. 

U finišu utakmice Smederevo je napadalo i poslednjih pola sata se uglavnom igralo pred golom Beograđana, ali nisu "oklopnici" uspeli da ponovo ono što su uradili u prošlom kolu kada su pogotkom u poslednjim momentima uspeli da pobede Grafičar na gostovanju 2:1. 

Posle nepotpunog 11. kola OFK Beograd je prvi sa 29 bodova, Smederevo zauzima drugu poziciju sa 20, a slede Kolubara sa 19, MAčva i Inđija sa 17 i Tekstilac iz Odžaka sa 15- Na dnu tabele je prošlogodišnji superligaš Mladost GAT sa četiri boda, a za opstanak će se boriti i Metalac, Novi Sad, Grafičar, Radnički sa Novog Beograda...

BONUS VIDEO: