Fudbal

BELORUSIJA PRAVILA HAOS DŽAKI I ŠAĆIRIJU, A ONDA JE JEDAN ČOVEK SVE UPRSKAO!

Autor Nikola Lalović

Fudbalska reprezentacija Belorusije je bila na korak od pobede na gostovanju Švajcarskoj u Sent Galenu

Izvor: Profimedia

Kakav šok u kvalifikacijama za Euro 2024. godine - Belorusija je uspela zamalo da savlada Švajcarsku i to nakon dva preokreta. Povela je Švajcarska posle 28 minuta golom Đerdana Šaćirija koji je sa ivice šesnaesterca pocepao mrežu rivala, a kada se očekivala lagana pobeda domaće selekcije u Sent Galenu videli smo šok.

Prvo je u 61. minutu Maks Ebong, reprezentativac Belorusije kamerunskog porekla, uspeo da sprovede dugu loptu Dmitrija Antilevskog u mrežu, a poveli su gosti osam minuta kasnije. Tada je Denis Polijakov postigao gol udarcem pravo u rašlje.
Delovalo je da je sve gotovo i da će Belorusija uzeti sva tri boda nakon što je Antilevski u 84. minutu povisio na 3:1, a onda je golman Belorusije Ignatovič rešio da pokloni bod Švajcarcima. Prvo je jako loše reagovao posle centaršuta Šaćirija i dozvolio Manuelu Akandžiju da postigne gol, a onda je u 93. minutu nakon centtaršuta Granita Džake uspeo da pusti Zekija Amdunija da izjednaćči. Utakmica je produžena čak sedam minuta, a igralo se i duže i lako su Švajcarci mogli i do pobede jer su imali nekoliko izglednih prilika ali makar su na kraju bod uzeli Belorusi. 

Nakon ovog meča u grupi I Švajcarska je prva sa 15 bodova, Rumunija na drugom mestu ima 13, a treći Izrael sa utakmicom manje ima 11 poena. Sledi takozvano "Kosovo" sa 7, pa Belorusi sa šest i Andora sa dva boda. U ostalim mečevima koji su već odigrani prvo je Gruzija rutinski savladala Kipar 4:0 , a Češka se namučila protiv Farskih Ostrva i pobedila ih sa tek 1:0. 

BONUS VIDEO: