AU!

FRANCUSKI MINISTAR: BENZEMA SARAĐUJE SA TERORISTIMA! Strašna optužba u emisiji UŽIVO, slavni fudbaler na udaru!

Autor Milutin Vujičić

Jeziva optužba ministra unutrašnjih poslova Francuske na račun Karima Benzeme.

Izvor: Instagram/ karimbenzema

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Dermanan optužio je u jednoj televizijskoj emisiji Karima Benzemu da je povezan sa terorističkom organizacijom "Muslimanska braća". Ovako teške optužbe stigle su samo nekoliko dana pošto je Benzema, najbolji fudbaler sveta za 2022. godinu, objavio podršku narodu Palestine u ratu protiv Izraela, što je na kraju izazvalo burne reakcije na društvenim mrežama.

Bivšem reprezentativcu Francuske je na ovaj način najavljen i istražni postupak po povratku u zemlju, s tim da sa druge strane i Benzema može da tuži ministra ukoliko smatra da ga je lažno optužio i povredio mu ugled pokušavajući da ga na ovaj način napadne u javnosti.

"Zatvorili smo više od 1.100 muslimanskih centara u zemlji i ovim putem se obraćam posebno gospodinu Karimu Benzemi, koji održava kontakte sa ozloglašenim osobama i, kao što svi znamo, ‘Muslimanskom braćom'", izjavio je Dermanan i na taj način povezao Benzemu sa poketom koji postoji već skoro stotinu godina sa ciljem "proterivanja Britanaca" i potpuno rušenje njihovog uticaja u Egiptu.


Za sada se Karim Benzema nije oglšavao po ovom pitanju, odnosno njegova jedina objava povodom rata na Bliskom istoku je sledeća: "Molimo se za sve stanovnike Gaze koji su još jednom žrtve nepravednog bombardovanja u kome ne štede ni decu ni žene", koja se očigledno nije dopala ministru unutrašnjih poslova Francuske.

Podsetimo, Benzema je poreklom iz Alžira, a već nekoliko meseci igra u Saudijskoj Arabiji za Al Itihad.

BONUS VIDEO: